imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Biometrikusan zárolható lett a WhatsApp


Az alkalmazás legutóbbi frissítésének köszönhetően csak Face ID vagy Touch ID segítségével lesznek olvashatók a beszélgetések, ha a felhasználó is így akarja.

A Facebook chatszolgáltatási közül (Facebook Messenger, Instagram üzenetek, WhatsApp) a legbiztonságosabb egyértelműen ez utóbbi, hiszen az üzenetek end-to-end titkosítással kerülnek kézbesítésre, azaz azokat csak a küldő és a fogadó fél olvashatja. Az alkalmazás legújabb frissítése most még tovább fokozza a biztonságot.

Mostantól ugyanis lehetősége van a felhasználóknak az alkalmazás biometrikus zárolására. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogyha a funkció be van kapcsolva, akkor még feloldott telefon mellett is csak Face ID-s vagy Touch ID-s azonosítás után nyitható meg az app.

Ehhez nem kell mást tenni, mint az App Store-on keresztül frissíteni a legújabb, 2.19.20-es verziószámú kiadásra, majd a Beállítások Account/Privacy menüjében bekapcsolni a funkciót. Fontos, hogy ezzel még a Zárolt képőernyőn olvashatók maradnak a frissen érkezett üzenetek. Ennek megakadályozásához látogassunk el a Beállítások > Értesítések > Előnézet megjelenítése menübe és állítsuk át Mindigről valamelyik másik opcióra a beállítást.

Érdekes adalék, hogy éppen a WhatsApp ehhez hasonló biztonsági funkciói miatt kérdés, hogy hogyan fogja megcsinálni a Facebook a mostanában sokat emlegetett chatszolgáltatások egy platformmá egyesítését, hiszen a többi nem rendelkezik effélékkel funkciókkal.

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!