imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Birodalmiak inspirálták az AirPods fülest


Egészen megdöbbentő és egyben mulatságos tény derült ki az AirPodsról, abból a részletes cikkből, melyet a Wall Street Journal közölt nemrégiben, arról az emberről, aki 1997 óta felel az Apple-termékek kinézetéért. Tudjátok mi inspirálta Jony Ive-ot az AirPods tervezéskor?

Hát a Birodalom. Pontosabban a Csillagok háborúja filmek világának sötétebbik oldalát képviselő rohamosztagos klónok. Az Apple vezető dizájnerét ők ihlették meg, amikor megszületett az AirPods végleges kinézete. Ami valljuk be igen sci-fi hatást kelt, még annak ellenére is, hogy termékét lassan egy éve mutatta be az Apple. J.J. Abrams, a Csillagok háborúja: Az ébredő Erő című film rendezője árulta el ezt az apró kulisszatitkot az Apple egy legvagányabb termékével kapcsolatosan.

Ha jobban megnézzük a borítóképet, akkor valóban olyan érzésünk támadhat, mintha valamelyik katona füléből pottyant volna ki a miniatűr fülhallgató, de mégse kiköpött hasonmása a fehérsisakosoknak. Második blikkre már csak-csak elkezd az emberben motoszkálni valami, mire észreveszi a sisak két oldalsó szárnya és az AirPods közti hasonlóságot, főleg ha megnézünk egy olyan fotót, amin valaki éppen viseli az eszközt. Az AirPods kicsit előreálló pozíciója valóban rohamosztagost varázsol az emberből.

További érdekesség, hogy nem ez az első eset, hogy az Apple bogaras dizájnere és a Csillagok háborúja filmek kapcsolatba kerültek egymással. A 7. epizód egyik megdöbbentő és mára már ikonikussá vált újítása is Jony Ive-hoz köthető. Ő álmodta meg ugyanis Kylo Ren fénykardját, ami igen sok fanatikusnál kiverte a biztosítékot, mivel meglehetősen eltért az addig megszokottaktól. J.J. Abrams elmondása szerint pontosan valami ilyen, nagy port kavaró újítást szeretett volna Ive a filmben látni. Annak idején ő maga ezt mondta a fénykardra adott dizájntippjeiről:

Úgy gondoltam érdekes lenne, ha kevésbé lenne precíz és egy kicsit mocskosabb lenne.

Forrás: The Verge

Nos ezek a jelzők már nem annyira illenek rá Jony Ive dizájnművére, az AirPodsra, melyet korábban mi is jól leteszteltünk. Ha te is inkább az Erő sötét oldalát pártolod és vásárolnál egyet magadnak, akkor az iSTYLE üzletek polcain sok más mellett ezt is megtalálod, illetve online is megrendelheted.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!