imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Bivalyerős lehet a következő iMac


Az Apple a Mac Pro kapcsán nagy mea culpát tartott, és szentül megfogadta, hogy hamarosan domborítani fognak a professzionális vonalon is. Ha igazak a Pike’s Universum techblog értesülései, akkor ezalól az iMac sem lesz kivétel.

Szerencsére a napokban újra egy lapon kerülhetett említésre az Apple és a professzionális felhasználás szavak. Ki voltak már éhezve erre a felhasználók és most úgy tűnik, végre kapnak is valamit, még ha nem is most, csak majd valamikor jövőre. De a Pike’s Universum szerint addig is lesz min videót vágni, ősszel ugyanis komolyabb frissítést kaphatnak az iMac-ek.

iMac-de-escritorio-e1461184739200

Az általában igencsak pontos „kismadarak” azt csiripelték a blog számára, hogy október végén a következő specifikációkkal rendelkező iMac-ek láthatnak napvilágot:

  • Processzor: az új iMacekbe az Apple Intel Xeon E3-1285 v6 processzort szánhat, amit bár még egyelőre be sem mutatott az Intel, de vélhetően az előző generációs E3-1285 továbbfejlesztése lesz, lényegében egy E3-1280 v6 kiegészülve egy integrált Intel HD Graphics P630 megoldással, ECC RAM támogatással.
  • Memória: Ha már az ECC RAM-oknál tartunk, a blog értesülései szerint alapvetően 16 giga ECC RAM-mal számolhatunk, ami bővíthető lesz 32 és 64 gigára is. Az ECC RAM-ok nagy előnye, hogy képesek detektálni és kijavítani a hibákat, amiket a sérült adatcsomagok és a rendszer összeomlásokból erednek. Arról nem esett szó, hogy DDR3L vagy DDR4 megoldás várható.
iMacInside-e1413801664370
  • Tárhely: Ha minden igaz, egy még gyorsabb, akár 2 terrás NVM Express PCIe alapú SSD kerül majd a gépekbe, ami azért lényegesen elegánsabb megoldás, mint a jelenlegi Fusion Drive.
  • Grafika: Az Apple maradna az AMD chipeknél, viszont ezúttal külön hangsúlyt helyezne a virtuális valóság és a professzionális appok támogatására. Ezt az értesülést már a Bloomberg is megerősítette korábban. Konkrét típusról egyelőre nem esett szó, mindenesetre biztosan jobbnak kell lennie, mint a 27”-es iMacekben jelenleg használt AMD Radeon R9 GPU.
  • Csatlakozók: Nem meglepetés, de az Apple valószínűleg Thunderbolt 3 portokat fog használni, tekintve hogy azok alkalmasak USB, DisplayPort, HDMI, és VGA típusú adatátvitelre és nem mellesleg töltésre is – mindezt ráadásul egyetlen kábel segítségével.

A jelentésben október végét említették a bemutatás várható dátumának, ahol nem csak az új gépek mutatkozhatnának be, hanem egy vadi új billentyűzet is. Elképzelhető, hogy a már rebesgetett Touch Bar-os Magic Keyboardról van szó.

Touch-Bar-Magic-Keyboard-cover.jpg

És végül pár kisebb hírmorzsa:

  • A következő macOS-nél az Apple szakíthat a hagyománnyal, hogy mindig valamilyen hegység vagy park nevét adja a rendszerének. A forrás két lehetséges variációról beszélt, amik közül az egyik M betűvel kezdődik. Az Apple jelenlegi védjegyei alapján ez lehet akár Monterey vagy Mojave is.
  • A blog szerint az az Apple monitor, amit a cég az újragondolt Mac Pro-khoz készít már 8K-s felbontással fog hasítani, csakúgy, mint a nemrég bemutatott 32 inches Dell.
  • Végül a Mac miniről is kaptunk pár információt. A készülék, amiről most azt nyilatkozta az Apple, hogy fontos a cég számára, elképzelhető, hogy nem is lesz annyira mini a jövőben. A blog értesülései szerint a legdrágább modell nagyobb és magasabb lehet a többihez képest, nyilván, hogy legyen helye az erősebb vasnak.
mac_mini_cover_b

A Pike’s Universum többször is szállított már igaznak bizonyuló jóslatokat még meg nem jelent Mac-ekről és operációs rendszerekről. Reméljük ezúttal sem tévednek, mert a fentiek alapján igen fényes jövőnek nézhetnek elébe az iMac-ek.

Az iMac név megint pro lesz,
Méltó régi nagy hiréhez

Forrás: Macrumors

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!