imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Biztonsági mentés az Apple Watch tartalmáról?


Azok, akik még csak most ismerkednek az Apple Watchcsal, kissé kesze-kusza lehet az iPhone és az Apple Watch viszonya. Léteznek is egymás nélkül, meg nem is. De hogyan működik a biztonsági mentés az Apple Watch esetében?

Ha rendelkezel már Apple Watchcsal, akkor bizonyára tudod, hogy az iPhone-od nélkül aktiválni sem tudtad volna az órát, így az egymásra utaltságuk sem kérdéses. Azonban azt is tudjuk, hogy az Apple Watch nem egy egyszerű sportband, ami adatokat gyűjt, szinkronizál az iPhone-nal, majd ezt követően a társított készüléken dolgozza fel az adatokat. Egy különálló, számításokat végző, mini okoseszközről beszélünk. De akkor mégis hol és milyen adatokat tárol, illetve hogyan készíthetünk biztonsági mentéseket az óra tartalmáról?

Az Apple Watch biztonsági mentései tárolják azokat az alap információkat, amiket jó esetben egy iPhone-felhasználónak csak egyszer kell beállítania pályafutása során, később ezek minden új készüléknél könnyedén visszaállíthatóak. Számlap, Wi-Fi beállítások, hangra és fényre vonatkozó beállítások, a haptikus visszajelzések, időzóna és nyelv, alkalmazás-specifikus konfigurációk (mértékegységek), Egészség adatok, és az óra telepített appok beállításai és mentései.

Az Apple Watch-ot az óra saját Beállítások menüjéből is visszaállíthatjuk gyári állapotba, ám hiába keressük, itt nem találunk biztonsági mentés funkciót. A dolog nyitja, hogy ezt is az iPhone végzi és a mentés az iCloud-fiókodba szinkronizálódik. Viszont nincs külön Apple Watch és iPhone backup, az óra mentéseit a telefon mentéseivel együtt kezeli a rendszer. Tehát, ha biztosak szeretnénk lenni abban, hogy egy esetleges visszaállítás előtt megmarad az Apple Watch tartalma, akkor a következőkre kell figyelni:

  1. Az Apple Watch és az iPhone legyen párosítva, lehetőleg egymás közelében
  2. Az iPhone csatlakozzon töltőre, illetve megbízható Wi-Fire és legyen zárolva (ebben az állapotában készít automatikus biztonsági mentéseket)
  3. Készíthetsz manuálisan is biztonsági mentést (Beállítások > iCloud > iCloud biztonsági mentés)

Megjegyzés: ha szétpárosítod az Apple Watchot és az iPhone-t (ezt a Watch alkalmazásban teheted meg), akkor a telefon azonnal biztonsági mentést fog készíteni az óráról (feltéve hogy az kommunikatív távolságban van) és törli az órán tárolt alapinformációkat.

Ez a mentés egyébként nem tárolja el a korábbi cikkünkben bemutatott kalibrációs adatokat, a párosított Bluetooth eszközöket, illetve az Apple Music lejátszási listákat sem.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!