imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Bob Mansfield vezetheti az Apple autós projektjét


Az utóbbi időben kicsit lenyugodtak a kedélyek az Apple „Project Titan” névre keresztelt állítólagos autós projektje körül, ettől persze még az autóipar nagy része – élükön Elon Muskkal – biztosra veszi, hogy a cupertinói cég autót fejleszt.

Most a Wall Street Journal szellőztetett meg egy érdekes értesülést: az Apple visszahívta Bob Mansfieldet, hogy ő legyen a projekt vezetője. Ki az a Bob Mansfield? Egy hardvermérnök, aki 14 éven át dolgozott az Apple-nél, számtalan különböző pozícióban, ő vezette az iMac és a MacBook fejlesztését, de alelnökként is tevékenykedett – a legtöbbünknek mégis azért lehet ismerős, mert sokszor feltűnt Jony Ive mellett a termékbemutató videókban. Azért a múlt idő, mert Mansfield többször is nyugdíjba ment már. Először 2012-ben, akkor azonban Scott Forstall távozása után hívták vissza gyorsan, aztán 2013-ban, igaz ekkor állítólag félig-meddig a cégnél maradt, mint Tim Cook segítője a különleges projektekben. A WSJ szerint ilyen projekt volt például az Apple Watch.

project_titan

Mansfield tehát az, aki nem tud szabadulni az Apple-től, ha valami gond van, csörög a telefonja, hogy „hé Bob, nem unalmasak a nyugdíjas évek, nincs kedved visszajönni?” A lap jól értesült forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a korábbi alelnököt az utóbbi időszakban csak nagyon ritkán látták az Apple campusán, a látogatások azonban nemrég megsűrűsödtek, olyannyira, hogy az autós projekt felső vezetői mind neki jelentenek.

Többször lehetett hallani már, hogy a Project Titan esetében különböző problémákba futott az Apple – ami nem meglepő, hisz autót fejleszteni egyáltalán nem könnyű. A The Information a múlt hét során írta meg, hogy az eredetileg 2020-ra tervezett bemutatót egy évvel eltolták 2021-re. Az sem segít, hogy állítólag komoly súrlódások vannak a csapattagok között, elsősorban a különböző cégektől toborzott autóipari veteránok, valamint a régi Apple-alkalmazottak között. Nem tudni, hogy ez mennyire fedi a valóságot, az azonban biztos, hogy Steve Zadesky nemrég személyes okokra hivatkozva távozott a cégtől – ő volt állítólag a Project Titan vezetője egészen addig. Mindenesetre ha valaki, Bob biztosan gatyába tudja rázni a dolgokat.

Forrás: The Wall Street Journal via The Verge.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!