imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Boldog-boldogtalan olvashatja a Gmailes leveleid


Noha maga a Google szentül megfogadta, hogy nem tesz ilyet, harmadik felek azonban gond nélkül megtehetik. Kiderült, nem csak robotok, de akár emberi alkalmazottak is kedvükre átnyálazhatják legszemélyesebb e-mailjeid.

A Google tavaly ilyenkor jelentette be, hogy új irányelveket fog alkalmazni az ingyenes Gmail-fiókokra vonatkozólag, és szentül megfogadta, hogy a privát e-mailek tartalmát nem használják majd fel reklámcélokra. Sajnos azonban hiába a digitális magánszférát jobban tiszteletben tartó intézkedés, ha külső felek továbbra is azt csinálnak a levelekkel, amit csak akarnak.

A mostani botrányt a Wall Street Journal robbantotta ki és jelenleg ettől hangos az internet. Személy szerint nem különösebben értem a felháborodást, ugyanis csak annyiról van szó, hogy ha a felhasználó engedélyi a hozzáférést az e-mailjeihez, akkor azt ki is fogja használni az engedélykérő. Nyilván az emberek többsége automatikus jóváhagy mindent anélkül, hogy elolvasná mihez járult hozzá, aztán időről-időre jön a nagy meglepődés, csodálkozás, szörnyülködés, ájuldozás.

Jó, az mondjuk tényleg erős egy kicsit, hogy nemcsak algoritmusok futhatnak át a Big Data tengérében óhatatlanul is anonimmá alakuló leveleken, hanem akár hús-vér emberi alkalmazottak is. Például a Return Path nevű cég, amely üzleti profilja hogy emailekből nyer ki marketingkampányokhoz használható információkat, amelyeket később jópénzért értékesít, állítólag 2 millió fiókhoz fért hozzá, amelyből 8 000 cenzúrázatlan levelet humán munkaerő dolgozott fel. Kellemetlen.

Egy szó, mint száz, tudjatok róla, hogy ha nem figyeltek oda rá, hogy mit hagytok jóvá, akkor azzal könnyen visszaélhetnek a különböző vállalatok. A Google egyébként lehetővé teszi, hogy felül tudjuk vizsgálni az engedélyeket, amelyeket akár vissza is vonhatunk. Ha tehát most hasított beléd a szörnyű felismerés, hogy eddig nem figyeltél személyes adataid védelmére, akkor még nem késő gyorsan pótolni a mulasztást.

Az Apple egyébként nemrég indította el Európában új adatvédelmi weboldalát, ahol te is megnézheted, milyen adataidat tárolja rólad a vállalat.

Forrás: AppleInsider

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!