imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Böngészőből is feltölthetünk képeket az iCloud Photosba


Nagyjából két hete kezdte el tesztelni az Apple az iCloud.com online felület egyik újítását a felhasználók számára is nyilvánosan elérhető beta.icloud.com oldalon, nemrég pedig élesbe is tették a funkciót: mostantól a böngészőnkből is tölthetünk fel képeket az iCloud fotógyűjteményünkbe.

Az iCloud Photo Library az iOS 8-cal érkezett meg az iPhone-okra és iPadekre, az OS X támogatottságot pedig az Apple által 2015-re ígért új mac-es Photos app fogja jelenteni. Addig is, egy egyszerű böngészőből is elérhetjük a felhőbe feltöltött képeinket, mostantól pedig fordítva is működik a dolog, vagyis a számítógépünkről is tölthetünk fel képeket, amik aztán automatikusan szinkronizálódnak például az iPhone-unkkal.

Így mostantól könnyedén juttathatunk el képeket gyakorlatilag bármilyen számítógépről a telefonunkra anélkül, hogy kábelezni kéne, vagy AirDropon dobálnánk a fájlokat – PC-kről ez az újdonság praktikus lehet. A használatához mindössze be kell jelentkezni az iCloud.com-on, majd a Photos alkalmazást kiválasztva a böngészőablakunk jobb felső sarkában megjelenik az Upload menüpont.

iCloud Photos upload

Erre kattintva a felugró ablakban kiválogathatjuk azokat a képeket, amiket fel akarunk tölteni, és gyakorlatilag ennyi a teendőnk, a fájlok feltöltése után hamarosan megjelennek a képek az iOS-eszközeinken is (persze ha korábban bekapcsoltuk a béta iCloud Photo Library funkciót). A képeket egyébként simán rádobhatjuk böngészőablakra is, ugyanúgy feltölti majd azokat.

Azért vannak még hiányosságai az újdonságnak: egyelőre például csak JPG-fájlokat tölthetünk fel, vagyis videókról ne is álmodjunk, de még csak PNG-fájlokról sem, ami abból a szempontból furcsa, hogy az iOS és az OS X által készített képernyőfotók is ebben a formátumban vannak. Ezen kívül nekem voltak problémák a feltöltéssel is, sokszor kapok hibaüzenetet, miszerint hálózati problémák miatt sikertelen volt a művelet, noha a „csík végigmegy”, a képeket pedig simán tudom böngészgetni és le is tudom tölteni őket. Mondjuk a szolgáltatás elvileg egyelőre teszüzemben fut, erre hívja fel a figyelmet az ikonon található szép sárga-piros „beta” felirat is. Úgyhogy a jövőben remélhetőleg folyamatosan javítgatják a bugokat.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!