imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Böngészőből is hallgatható lesz az Apple Music


A vállalat csak úgy, mint más streaming szolgáltatók, az alkalmazás mellett lehetővé teszi az zenei szolgáltatására előfizetők számára, hogy webes felületen keresztül is hallgathassanak zenét. A (feltehetően utolsó) publikus bétával most betekintést nyerhetünk az új szolgáltatásba.

Az új beta.music.apple.com oldal felülete leginkább a macOS-es iTunes Zene (Music) felületére hasonlít, mixelve kicsit az iOS-es alkalmazás elemeivel. A bejelentkezéshez természetesen itt is a saját Apple ID-nkat használhatjuk, de akár anélkül is átböngészheti bárki a felületet. A zenék ugyanis csak 30 másodperces előzetesekben érhetők el egyelőre.

A baloldali menüben mindenki számára a For You, Browse és Radio opciók érhetők el, ezek standard elemei az Apple Musicnak. A zene vezérlő gombok pedig az oldal tetején helyezkednek el. A bal alsó sarokban található “Open in Music” gombra kattintva egyből az iTunes alkalmazás Zene szekciójában találhatjuk magunkat, a macOS Catalina megérkezésével ez visz majd a Music appba.

Természetesen az Apple igyekszik behúzni azokat a felhasználókat, akik még nem regisztráltak és fizettek elő a szolgáltatásra. Regisztráció nélkül bárhová kattintasz, mindig szembe jön egy jó kis ajánlat. Igaz az ingyenes próbaidőszakot már lecsökkentették 3-ról 1 hónapra, kipróbálni még így is megéri.

Az első blikkre látszik, hogy a bal oldali menüben még bőven akad hely. Feltételezhetően ide érkezik meg az összes többi funkció, ha majd élesedik a szolgáltatás, nem csak béta lesz.

Bár én éveken keresztül idegenkedtem még a Spotify-tól is, remélem, hogy a Music app bevezetésével sikerül kicsit rendet rakni az alkalmazásban. Mivel számomra még mindig részben átláthatatlan, hogy mikor mit csinálok a Music alkalmazásban a telefonommal. Az pedig csak plusz pont lehet, hogy az iOS 13-mal már telefonon is feketében láthatom a világot.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!