imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megjöttek az első hírek az iOS 14-ről

Vajon melyik készülékeken lesz elérhető?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Bosch alkatrészek kerülhetnek az iPhone 8-ba


Az ősz közeledtével egyre több iparági információ lát napvilágot a vélhetően még idén megjelenő iPhone 8-cal kapcsolatban. Beszállítók jönnek mennek; egyre biztosabb, hogy idén jelentősen megváltozik majd az iPhone-ok belseje, az eddig megszokott partnercégeket újak követik majd. Idén már a német Bosch szállíthatja a mozgásérzékelő szenzorokat az Apple számára.

Elég rossz lehet mostanában nem Apple részvényesnek lenni, az elmúlt időszakban a cupertinói cég több ízben bemondta az unalmast néhány beszállítójával szemben. A sort párhuzamosan a Qualcomm-mal való pereskedés és a saját iPhone GPU gyártás ötlete nyitotta, amellyel az Apple két fontos beszállítója is igen komoly veszélybe kerülhet a jövőben. A Qualcomm viaskodásról korábban többször is beszámoltunk, ez a cég szállítja az iPhone 7 és iPhone 7 Plus-ba szerelt LTE chipek egy részét az Apple számára, ám a hatóságok által megállapított súlyos vádakat az Apple megerősítette, így a chipgyártó óriás bepöccent a cupertinói vállalatra.

Ezzel veszélybe került a két cég közti további együttműködés, ahogy az Imagine Technologies nevű céggel ápolt szoros kapcsolat is, akik az iPhone-ok grafikusgyorsítóiért feleltek eddig. Az Apple kerek perec kijelentette, hogy 1,5-2 éven belül saját GPU-kat kíván a telefonjaiba rakni, ezért nem tartanak többé igényt a cég által képviselt technológiákra. Persze az még a jövő zenéje, hogy hogyan tud megállapodni egymással a két partner, az Imagine Technologies perrel fenyegetőzik: szerintük lehetetlen, hogy az Apple úgy készítsen saját architektúrát, hogy azzal nem sérti meg a cég által birtokolt szabadalmakat – ezért most licencdíj fizetésére köteleznék az Apple-t.

Nem tudni pontosan mi állhat az Apple új keletű leszámoló hadjáratának hátterében, de az energiagazdálkodásért felelős chipek gyártását is új partnerre bízza majd az Apple. Ha ez még mind nem lenne elég, a legfrissebb hírek szerint az iPhone 8-ba már a Bosch fogja a mozgásérzékelő szenzorokat szállítani az eddigi InvenSense helyett. Ez utóbbinak nem túl jó hír, a vállalat a bevételeinek körülbelül 60%-át az iPhone alkatrészek ellátásával szerzi. Bár sovány vigasz az InvenSense számára, de mégsem szakad meg teljesen az üzleti kapcsolat a két vállalat között. Az iPhone 8-ba a giroszkópokat és a gyorsulásmérőket mostantól a Bosch és az Apple eddigi kizárólagos beszállítója fele-fele arányban végzik majd.

A hazánkban is jól ismert Bosch egyáltalán nem ismeretlen versenyző az okostelefonok piacán, sőt az Apple-höz is szoros szálak fűzik a német céget, mivel az iPhone 6s és iPhone 7-be szerelt barométerekért szintén ők felelnek. Az elmúlt hónapokban napvilágot látott döntések mögött vélhetően gazdasági megfontolás áll, a cupertinóiak egyfajta árverseny kialakítására játszhatnak, illetve az alkatrészek beszállítóinak megosztása a megfelelő gyártási ütem miatt is fontos lehet. Az új generációs A11 processzorok gyártását továbbra is egyedüliként a TSMC végezheti majd.

Forrás: Bloomberg

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!