imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Bowers & Wilkins Z2 teszt


A Bowers & Wilkins neve ismerősen csenghet minden zenekedvelőnek, de most mindenki más is megismerheti az egyik legjobb hangszórójukat, a Z2-t. Az angol céget egyébként 1966-ban alapította John Bowers, így egyáltalán nem kispályás a hangszórók és egyéb audiotermékek terén. A Z2 kis mérete ellenére is hatalmasat szól. A B&W elsősorban a legendás hi-fi hangszórójáról, a Nautilusról ismert, valamint olyan stúdiók vannak berendezve a termékeikkel, mint az Abbey Road, a világ leghíresebb stúdiója.

A Bowers & Wilkins Z2 jelenleg két színben érhető el, klasszikus feketében és modern fehérben. A kompakt méretéből (180mm x 320mm x 100mm) és sokoldalú dizájnjából adódóan szinte bárhová helyezhető, bár szerintem akár a szoba „dísze” is simán lehet, annyira jól néz ki. A legjobb pedig, hogy vagy egyszerűen a Ligthning csatlakozós dockra téve az iPhone-od vagy pedig AirPlay segítségével tudsz zenét hallgatni.

bowers-wilkins-z2-cover-3

Nekem otthon egy szintén Bowers & Wilkins Zeppelin Air-em van, csak sajnos az még 30-tűs csatlakozással. Mivel az méretben jóval nagyobb, kíváncsi voltam, hogy mit tud a Z2 kevesebb, mint fele annyiért. Hát engem simán lenyűgözött. Plusz végre nem csak AirPlay-jel tudtam használni.. Egy 35-40 négyzetméteres teret simán betölt a hangjával, és még csak nem is kell maximumra tennem a hangerőt. És mint már említettem, nálam a dizájn hatalmas plusz! Szeretem a szép dolgokat, főleg, ha még a tudásuk is meg van hozzá. Én még a mellékelt távirányító dizájnját is imádom, pont jól kézre áll.

A hangzásra visszatérve hihetetlen, hogy egyáltalán nem torzít, még nagy hangerőnél is tisztán adja vissza a hangokat. Pedig aztán teszteltem klasszikus zenétől kezdve dubstepig mindennel. Az AC/DC Highway to Hell különösen jól szól, ha esetleg kipróbálnád valamelyik üzletünkben Te is a Z2-t, ajánlom, hogy ezzel a számmal tedd meg – a kollégák is biztos örülnének neki! Na jó, természetesen csak viccelek. Igazából a rossz minőségű YouTube videókon kívül minden szuperül szól rajta.

bowers-wilkins-z2-cover-1

Az AirPlaynek köszönhetően nem kell kábelekkel szórakoznod, de még csak arra sincs szükség, hogy a dockolóra helyezd a Lightning csatlakozós készüléked. Csupán egy Wi-Fi hálózat kell, és a Macedről, vagy régebbi iPhone készülékedről (iPhone 4 és újabb modellek) és iPadedről is vezényelheted a zenét. Én a imádom ezt a funkciót, hiszen sokkal kényelemesebb – főleg az olyan lusta embereknek, mint én. Fel sem kell kelni, és irányíthatod a szoba másik végében lévő hangszóródat. Ez még talán a dizájnnál is jobban bejön.

A technikai specifikációkról is órákat lehetne mesélni, de mivel én ehhez nem nagyon értek – meg nem is ez alapján választok audiotermékeket, – ezért most nem is fogok ezzel senkit sem untatni, úgyis nagyon részletesen le van írva minden a Z2 termékoldalán. Azért azt érdemes megemlíteni, hogy a Bowers & Wilkins által kifejlesztett Flowport™ technológiának köszönhetőek a gyönyörűen szóló mély hangok. Ez az apró 
gödröcskékkel ellátott tölcsér csökkenti a levegő turbulenciáját, a golflabdához hasonlatosan. Ennek köszönhetően a kimeneti reflex portok szinte hangtalanná válnak, és a mély hangok tisztábbak lesznek minden hangerőszinten.

bowers-wilkins-z2-cover-4

Ha megtetszett a Bowers & Wilkins Z2, most 118 900 Ft helyett csupán 66 900 Ft-ért megvásárolható az iSTYLE webshopjában.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!