imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Breaking Bad-rajongóknak: Yo B*TCH!


Az utóbbi idők egyik legsikeresebb sorozata volt a Breaking Bad (gagyi magyar címe Totál szívás), melyet eredetileg az AMC kábelcsatorna tűzött a műsorára az Egyesült Államokban. Walter White (Bryan Cranston) mellett a másik főszereplő az Aaron Paul által játszott Jesse Pinkman volt.

Egyébként én nem néztem végig a sorozatot, bár jópár részt láttam belőle kisebb-nagyobb kihagyásokkal, de ha egyszer lesz időm (talán nyáron), tuti lenyomom az egészet az elejétől a végéig, mert igencsak bejött a dolog. Noha Walter karaktere is zseniális, én mindig is jobban szerettem az eleinte egyszerű, aztán elég sokat változó Jesse-t.

Jesse szerepét Aaron Paul játssza, és a karakter egyik ismertetőjegye a „yo” és a „bitch” kifejezések sűrű használata, ez utóbbit gyakorlatilag bármilyen szituációban és szövegkörnyezetben megfelelően tudja elhelyezni. Így hát Aaron gondolt egyet, és az eredeti Yo-alkalmazás sikerén felbuzdulva megjelentetett egy saját iOS-appot az App Store-ban Yo B*TCH néven.

Yo BITCH

Azt kell mondjam, hiánypótló az alkalmazás. Amikor először megláttam, nem akartam elhinni, hogy ilyen van – és hogy hogyan is ment ez át az App Store híresen prűd cenzorain –, de tényleg létezik, és nagyon vicces (bár lehet, hogy nekem van igénytelen humorérzékem).

Mi is a lényeg? Röviden: Aaron által elmondott Yo B*TCH-eket küldhetünk az ismerőseinknek a megfelelő(?) pillanatokban, ezzel is mosolyt csalva az arcukra, illetve amint azt a Yo appból megtudhattuk, szinte bármit elmondhatunk néhány szóban a megfelelő stílusban. A működés tehát teljesen hasonló a Yo-hoz, simán hozzáadogatjuk az alkalmazást használó ismerőseinket a nevük alapján a listánkhoz, és már zúdíthatjuk is rájuk a hangos értesítéseket.

Yo BITCH

Ebből alapesetben négyet kapunk az ingyenes appban, mindegyik Yo, B*TCH, van normál hangon, idegesen, izgatottan és suttogva. A trükk ezután következik, ugyanis ezeken kívül még hat hangcsomagot tölthetünk le alkalmazáson belüli vásárlással, darabját 0,89 euróért. Van üdvözlés csomag, amivel például Bonjour, B*TCH-et és Hello, B*TCH-et küldhetünk. Ha a napszaknak megfelelő B*TCH-csel üdvözölnénk ismerőseinket, akkor ott a Daily Pack, a Szókratész-csomagban pedig olyan mély értelemmel bíró kérdéseket tehetünk fel, mint például a „How, B*TCH?” Van még sok minden, megemlíteném a Love Pack névre hallgató csomagot, melyben szívünk választottjának küldhetünk kedves üzeneteket, de az alkalmazás a lánykérésben is segít a „Will you marry me, B*TCH?” kérdéssel.

Yo BITCH

Amikor értesítést kapunk, akkor természetesen Aaron Paul hangján szólal meg a telefonunk, ami különösen vidám lehet mondjuk egy megbeszélésen, amikor is elfelejtettük lenémítani a készüléket, és egy suttogó „Yo B*TCH” érkezik a telefonunkra. Az iPhone beállításaiban egyébként levehetjük a hangot az értesítésekről, de hát persze akkor pont az alkalmazás lényege vész el.

Ennyit tud a Yo B*TCH, de ezt nagyon jól tudja, én szénné röhögtem magam egy-egy váratlan pillanatban érkező Yo B*TCH üzenettől, és komolyan gondolkozom a fizetős csomagok megvételén is. Ha bejött a Breaking Bad, főleg Jesse karaktere, akkor szerintem kötelező az app. Zárásként íme egy rövid videó Aaron legjobb sorozatbeli pillanatairól:

• Yo B*TCH letöltése az App Store-ból (iPhone, ingyenes, IAP)

Forrás: The Verge. Borítókép: Wired.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!