imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

BREAKING: Forintra váltanak az App Store árai!


Az Apple körlevelet küldött ki a fejlesztőknek, hogy 7-10 napon belül az alkalmazásbolt árai hazai pénznemben, azaz forintban lesznek megadva. A legolcsóbb alkalmazások mindössze 99 forintba fognak kerülni.

Olvasónk, Máté küldte nekünk az üzenetet, hogy mint fejlesztő, levelet kapott az Apple-től. Ebben arra hívták fel a figyelmét, hogy maximum 10 napon belül az App Store forintos árazásra fog váltani. A változás nem csak a magyar Store-t érinti majd, Chilében, Kolumbiában, Horvátországban, Peruban, Bulgáriában, Csehországban, Lengyelországban és Romániában is a helyi fizetőeszközben lesznek majd megadva a virtuális boltok árai.

Ennek megfelelően frissültek a nemrég megváltoztatott ársávok is. A legolcsóbb, idáig 0,49 eurós sáv mindössze 100 forint lesz, amivel mondhatni jól jártunk, hiszen ez jelentősen kevesebb, mintha csak simán átváltották volna forintra az eurót. Az 1,09 euró 350 forintnak fog megfelelni, és így tovább lépkedünk feljebb a sávokon egészen a 350 ezres kategóriáig.

Az automatikusan megújuló előfizetéseket nem fogja érinteni a változás, az Apple egyszerűen csak átváltja majd forintra az eddigi eurós árakat, és hozzákapcsolja az ahhoz legközelebbi magyar ársávhoz az összeget. Az előfizetés vásárlóit e-mailben fogja értesíteni az Apple a változásról. A fejlesztőknek május 22-ig lesz lehetőségük felülvizsgálni az árszabásaikat a módosítások értelmében.

Mi alapvetően üdvözöljük a forintosítást, hiszen mégiscsak ebben a fizetőeszközben gondolkodunk minden nap, így talán egy fokkal reálisabb képet kapunk arról, hogy mennyibe is kerülnek az adott alkalmazások, nem kell fejben átváltogatni az összegeket.

Az információért nagy köszönet jár Máténak!

Frissítés: időközben minden felhasználónak kiküldte az alábbi levelet az Apple:

Üdvözöljük!
Tájékoztatjuk, hogy a magyarországi App Store-ban, iTunes Store-ban, iBooks Store-ban, Apple Musicon és iCloud-tárhelyen jelenleg alkalmazott euró deviza hamarosan forintra változik.

A devizamódosítást követően az előrendelések és az előfizetések magyar forintban kerülnek kiszámlázásra, és a meglévő iTunes-ajándékegyenlegek is az új helyi devizában jelennek meg.

Kérjük, hogy az első adandó alkalommal váltsa be ajándékegyenlegeit. A devizaátváltás során problémákat tapasztalhat az áruházi kredit megtekintése, felhasználása vagy beváltása terén.

További információért vegye fel a kapcsolatot az Apple Támogatással.

Üdvözlettel:
Apple

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!