imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

BREAKING: magyarországi tömegközlekedés az Apple Mapsben! (Frissítve)


Amikor már az gondoltuk volna a magyar Siri, Apple Pay és hasonló szolgáltatások hiányában, hogy az Apple teljesen megfeledkezett kis hazánkról. Most váratlanul felokosították a Térképek alkalmazást Budapest és vonzáskörzete tömegközlekedési adataival és az ország vasúti menetrendjével.

FRISSÍTÉS: az eredeti forrásban még több nagyváros is szerepelt, azonban kiderült, hogy valójában a BKK, BHÉV és MÁV-START menetrendjei kerültek be, így valójában csak Budapest és vonzáskörzete kapott teljes támogatást, az ország egyéb területeire csak a vonatutat tudjuk megtervezni.

Biztos nem én vagyok az egyedüli olyan felhasználó, aki csak azért nem váltott át idáig Apple Mapsre a Google Mapsről, mert az Apple térképalkalmazásával itthon nem lehetett tömegközlekedést is magába foglaló útvonalakat tervezni. Ennek mostantól vége, az Apple megtanította Budapest és vonzáskörzetének menetrendjeit a Térképek alkalmazásnak.

Az újdonság Budapestet és vonzáskörzetét érinti teljes körűen, a BKK és a BHÉV adatait használja fel. Így a fővárosban többé nem jelent majd gondot tömegközlekedéses útvonalakat tervezni az Apple Maps segítségével. Ráadásul ez még nem minden, az app tudja kezelni a MÁV-START menetrendeket is, nem csak Budapest és más városok között. Vagyis a vonatos utazások során az egész országban hagyatkozhatunk majd az Apple Mapsre. Azért egyelőre még ne vakon: a mai tesztjeink alatt egy kollégát nem akart hazavinni az app Budapesten kívülre olyan útvonalon, amit amúgy ismer.

A Tömegközlekedés fülecske az iOS 9-cel került bele az alkalmazásba, azóta vártuk, hogy végre elérkezzen ez a nap. Szép munka Apple, a következő lépés: magyar Siri!

Forrás: MacRumors

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!