imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

BRÉKING! Az Apple megszüntette az iPad mini 1 árusítását


Az első generációs iPad mini az egyik legrégebb óta kapható aktuális Apple-termék: 2012. október 23-án mutatta be az Apple az iPad 4-gyel egy időben, majd novembertől lehetett megvásárolni a boltokban. Majdnem három éves története azonban a mai napon véget ért.

A megszűnése nem járt akkora csinnadrattával mint a bejelentése, az Apple egyszerűen csak levette az Apple Store-ok polcairól valamint a webáruházból, illetve értesítette a partnereket a termékpaletta változásáról. A lépés persze érthető, hiszen az első generációs iPad mini hardvere mára már meglehetősen elavulttá vált, bár a folyamatos árcsökkentésnek köszönhetően versenyképes modell maradt az Apple kínálatában.

Emlékezzünk vissza egy kicsit a megjelenésének körülményeire. Steve Jobs az első iPad bemutatása után mondta egyszer, hogy egy táblagépnek a 9,7″-es méret az ideális, az ennél kisebb készülékeknél a méret a használhatóság rovására menne. Persze aztán már nem Steve vezette a céget – bár talán ő is belátta volna, hogy tévedett –, így a nagyobb iPhone-ok mellé egy évvel a halála után kisebb iPad is érkezett.

ipad-mini

Az eredeti iPad miniben egy 1 GHz-es Apple A5 chip dolgozott, a kijelzőjének felbontása pedig 1024×768 pixel volt, vagyis gyakorlatilag egy összezsugorított iPad 2-t kaptunk. Ez akkor egyáltalán nem számított rossznak, sőt. Egy ideje azonban az iPad mini 1 volt az utolsó olyan iPad az Apple-kínálatában, ami nem rendelkezett 64 bites processzorral, illetve Retina kijelzővel. Az iOS 9 ugyan még biztosan futni fog rajta, de elképzelhető, hogy a következő verziók már nem, hiszen az 512 MB RAM szűk keresztmetszetnek bizonyulhat.

ipadmini2

Az iPad mini fogadtatása a megjelenés után meglehetősen pozitív volt, bár az Apple sosem közölt pontos számokat abban a tekintetben, hogy milyen arányban fogynak a különböző iPad-modellek a termékvonalon belül. Saját tapasztalataink szerint egyáltalán nem kell szégyenkeznie a kisebb iPadnek sem, vagyis Steve abban biztosan tévedett, hogy az embereknek nincs szüksége kisebb táblagépekre.

A másik két kis iPad, vagyis az iPad mini 2 és az iPad mini 3 természetesen továbbra is elérhető, mindkettőjük Retina kijelzővel és A7 processzorral, a legújabb modell pedig Touch ID-t is kapott, valamint arany színben is megvásárolhatjuk. Ha már iPad: egyes iPad mini 3 modellek most 30 000 Ft kedvezménnyel vásárolhatók meg az iSTYLE-nál.

Az első iPad minire pedig emlékezzünk a bemutatásáról készült videóval:

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!