imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Bréking: megérkezett az AirPods Pro!


A várakozásoknak megfelelően az Apple ma frissítette kínálatát, amibe bekerült az AirPods agybadugós kivitele.

Az elmúlt hónapokban egyre több forrás erősítette meg, hogy érkezni fog az idén egy újabb frissítés a tavaszi második generáció után, ami az AirPods Pro lesz. Aztán a hetekben felerősödtek azok a hírek is, miszerint még októberben egy csendes update-ben kerül majd piacra az új termék. De miről is beszélünk?

Az AirPods Pro kialakítása közel áll az eddigi renderekhez, amik már felkészítettek a látványra. Az eddigiekhez képest a Pro verzióban egy kicsit csökkent a szár hossza, és ami még fontosabb: egy nagy gumiharangot kapott. A harang cserélhető, háromféle méretben kapunk hozzá, hogy mindenki fülméretéhez igazodjon. Nem szeretek ízlésről vitatkozni, de itt bizony az látszik, hogy nagy áldozatokat hoztak meg design téren, elsősorban a funkcionalitás javára.

Az AirPods Pro ugyanis aktív zajszűrést kapott, amit kedvünkre ki-bekapcsolhatunk. Bekapcsolt állapotban egy mikrofon monitorozza a környezetünk zaját, amit ellenfázisú hullámokkal csökkent. Az adaptív hangszínszabályozás pedig rendkívüli hangminőséget ígér: a beépített erősítő nemcsak a belső mikrofonnal dolgozik együtt, de a jól ismert H1 chippel is. Az egész rendszert SiP-re (System in Package) keresztelték. Már alig várjuk, hogy ezt le is tesztelhessük!

Az eddigiektől eltérően az AirPods Pro már izzadság- és vízálló lett (IPX4 besorolású), ami egy fontos és sokak által várt tulajdonság. Akkumulátoridőben 24 órát ígér az utántöltésekkel, egyszeri feltöltésre pedig 4,5 óra zenehallgatást. Ez jó, de nem közelíti meg a Beats teljesítményét, amit méretéből adódóan el sem várhatunk.

A vezetéknélküli töltés végre alapfelszereltség, nem felárral kérhető, mint a második generációs AirPods esetében. A tok viszont jóval nagyobb lett, szélesebb, így nem lehet majd annyira diszkréten zsebben hordani. És a hírekkel szemben nincs színválaszték, maradtak a fehérnél. Ennek speciel örülök, nem kell több termékvariáns.

A végére az ár: 99 900 forint, vagyis bruttó százezer lesz a hazai ára. Szép kerek. Nyilvánvalóan drágább lett, de a kategóriájában ez egy teljesen korrekt árazás.

Összességében azt kaptuk, amiről a hírek szóltak. Hogy a piac hogyan fogadja, azt viszont szerintem majd a tesztek döntik el. Mi természetesen lecsapunk egyre, amint tudunk. Az iSTYLE webshopjában már te is feliratkozhatsz, és amint érkezik, értesíteni fognak!

Neked mennyire jön be az AirPods Pro? Van olyan funkciója, amiért megfontolod majd a vásárlást? Mit hagytak ki belőle? Egyáltalán tetszik valakinek ez a design?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!