imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Bréking! Rekordot döntött az Apple árfolyama


2012 szeptember 19-én volt utoljára ilyen magasan az Apple részvények árfolyama. Akkor a 700 dolláros határt lépték át, a mai nap megdőlt az akkori rekord.

A 2012-es rekord után hosszú időn keresztül meredeken zuhant az Apple részvények ára. A zuhanás egészen 2013 májusig tartott, elérve a 390 dolláros mélypontot, ezután lassú de biztos emelkedésbe csaptak át az AAPL papírok.

Nemrég történt egy split, vagyis hét részre vágták a részvényeket. Ez azt jelenti, hogy akinek eddig volt egy darab részvénye, annak most már hét darab van, de természetesen a részvények egyenkénti értéke csak az eredeti érték hetede, ez most 100 dollárt jelent részvényenként.

A mai nap az Apple részvények átlépték a 100.30 dolláros árat, vagyis történelmi csúcsot döntött az árfolyam. Jelenleg 100.39 dollár körül táncol, még akár vissza is eshet a rekordárfolyam alá tőzsdezárásig, de én arra fogadnék, hogy a következő hetekben hónapokban újabb és újabb rekordok jönnek, köszönhetően a karácsonyi szezon előtti termékbejelentéseknek. Egyes elemzők nem tartják kizártnak a 140 dolláros árat sem.

Még egy fontos rekord megdőlt ma, ez pedig az Apple piaci kapitalizációja. Jelenleg 601 milliárd dollár felett áll ez az érték (nagyjából 141 ezer milliárd forint).

IMG_6680
MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!