imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

BRÉKING! Új 15″-es MacBook Pro és Retina iMac érkezett!


Az Apple ma szépen csendben frissítette a 15″-es MacBook Pro modelleket – az igazi újdonság a Taptic Engine-nel megtámogatott Force Touch érintőpad, a gyorsabb SSD és videokártya. Emellett olcsóbb 5K-s Retina kijelzős iMac is érkezett.

A processzorok órajele maradt a korábbi, azaz az alapmodellek 2,2 GHz-es vagy 2,5 GHz-es négymagos Core i7 CPU-kat kaptak. A gyengébbik modellben továbbra is az integrált Intel Iris Pro grafikus egység felel a megjelenítésért, az erősebb modell pedig ismét diszkrét videokártyával érkezik, egészen pontosan egy AMD Radeon R9 M370X-szel, mely 2 GB memóriát kapott. Ez az Apple szerint 80%-kal gyorsabb mint az előző generációban, valamint az SSD sebessége is 2,5x-esére nőtt. Az árak szerencsére nem emelkedtek meg ismét. Nőtt továbbá az akkumulátoridő, az Apple most már 9 órát ígér.

forcet

Az 5K-s Retina kijelzős iMacből ráadásul érkezett egy új, olcsóbb modell. Ez továbbra is 27″-es kijelzővel rendelkezik, a processzor viszont 3,3 GHz-es négymagos Intel Core i5 lett, a videokártya pedig egy AMD Radeon R9 M290 2 GB memóriával. Ezen kívül a Fusion Drive helyett hagyományos 1 TB-os merevlemezt kapunk. Az ár kereken 100 ezer forinttal alacsonyabb az eddigi – most már erősebb – modellnél, 749 900 Ft. Az erősebbik modell természetesen továbbra is elérhető, az ára ennek Magyarországon nem változott. Üröm az örömben, hogy az erősebbik hagyományos kijelzős 27″-es iMac megszűnt, az alapmodell ára pedig sajnos hazánkban jelentősen emelkedett (+100 000 Ft).

Az új Macek hamarosan előrendelhetők az iSTYLE webshopjából is. (Az iMac itt, a MacBook Prók pedig itt.)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!