imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Bréking: új MacBook Prókat mutatott be az Apple!


Csendes frissítéssel megújult a 13″-os és a 15″-os MacBook Pro kínálat ráadásul nem is akárhogy: négy és hatmagos processzorok, új billentyűzet, True Tone kijelző!

Az Apple váratlanul új MacBook Prókat mutatott be, a 13″-os és a 15″-os modell is megkapta a piacon fellelelhető legjobb hardver specifikációkat. A kisebbik modellbe nyolcadik generációs 4 magos Intel processzor került, míg a nagyobbikat akár 6 magos i9-essel is rendelhetjük. Nézzük tételesen az újdonságokat.

Külsőre semmi nem változott, a 2016-os late modellek kialakítását vitte tovább az Apple, sőt a 13″-as alapmodelleket is megtartotta. A 2 magos chippel rendelkező változatok továbbra is megmaradnak a kínálatban. Az új gépek mindegyike az Intel 8. generációs Coffee Lake processzorát kapta meg, ami + 2 processzormagot jelent a kisebbik és a nagyobbik változatban is.

A Touch Bar és a Touch ID is maradt régiben, azonban a második generációs butterfly billentyűzetet harmadik generációsra cserélték. Az Apple ígérete szerint, halkabb lett és kiküszöbölték a kezdeti problémákat, amelyek a visszahívott gépeknél fennálltak. Ez az első olyan generáció, ami megkapta a True Tone kijelzőt, amit már jól ismerünk az iOS eszközökből.

A technológia lényege, hogy a gép annak függvényében változtatja a fehéregyensúlyt és a fényerőt, hogy éppen mennyire van szüksége a szemnek. Ez szuper újítás, megkíméli a szemet és végre most már azok is élvezhetik, akik új MacBook Prót vásárolnak.

Az előző modellekhez képest a legfrisebb processzorokon kívül a nagyobbik modell megkapta a 32 GB-os RAM opciót, eddig csak 16 GB RAM-ot tehettünk a gépbe. További újdonság, hogy mostantól akár 4TB-os tárolóval is kérhetjük.

Csak érdekességképp, a kínálat legerősebb konfigurációi a következők:

13″ MacBook Pro:

 • 2,7 GHz-es, négymagos, nyolcadik generációs Intel Core i7 processzor (Turbo Boost gyorsítással akár 3,8 GHz)
 • Intel Iris Plus Graphics 655 grafikus processzor
 • 16 GB 2133 MHz-es LPDDR3 memória
 • 2 TB-os SSD-tároló
 • Bluetooth 5.0
 • Retina kijelző True Tone technológiával
 • Négy Thunderbolt 3 port
 • 3. generációs butterfly billentyűzet

15″ MacBook Pro:

 • 2,9 GHz-es, 6 magos, nyolcadik generációs Intel Core i9 processzor (Turbo Boosttal akár 4,8 GHz)
 • Radeon Pro 560X grafikus processzor 4 GB GDDR5 memóriával
 • 32 GB 2400 MHz-es DDR4 memória
 • 4 TB-os SSD-tároló
 • Bluetooth 5.0
 • Retina kijelző True Tone technológiával
 • Négy Thunderbolt 3 port
 • 3. generációs butterfly billentyűzet

Apróság tűnik most, de feljegyezendő: az új MacBook Prók Bluetooth 5.0 szabvánnyal érkeznek. Ez napjainkban még annyira nem tűnik fontosnak, ugyanakkor biztosak lehetünk benne, hogy a később megjelenő Bluetooth eszközökkel is kompatibilis lesz a gép, vagyis növeli az értékállóságát.

Teljesítmény

Az Apple igazi igáslovagakat mutatott be, a frissült bemutató oldalon színes grafikonok jelzik, hogy mekkora az előrelépés az eddigi modellekhez képest: BRUTÁLIS. 6 magos processzorok 65%-kal gyorsabban renderelnek Autodesk Mayában Arnold rendererrel, míg a 13″-os 4 magos a 2 magos ellenében 90%-kal lett erősebb.

Az új kínálat legerősebb modellje 9 párhuzamosan futó 4K-s videósávot képes kezelni és az exportálással sem lesz gondunk. Hiszen a 8. generációs chipeknek köszönhetően 55%-kal gyorsabban lehet majd a 8 bites HEVC filmeket kipumpálni.

Itthon várhatóan 1-2 hét múlva már készlet is lesz belőlük. Az új 4 és 6 magos alapmodellek 679 990 és 899 990 forintról indulnak. A boltokba várhatóan 1-2 héten belül érkezik majd készlet, a webshopban azonban hamarosan megrendelhető lesz.

Ha új Macet vennél, de nem tudod hogy melyik a számodra megfelelő, akkor látogass el bármely iSTYLE üzletbe, ahol most a profi kiszolgálás mellé a 0% THM-es akció keretében akár már havi 12495 forintért tied lehet a neked való gép!

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!