imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Brutális ára van az Apple Store bemutató kijelzőjének


Július óta Jony Ive felel az Apple széles körű dizájn arculatáért, az általa kezdeményezett változtatások elkezdték elérni az Apple Store-okat. Most az is kiderült, hogy mennyibe kerülnek az új Apple Store-okban látható hatalmas kijelzők.

Nemrég egy új Apple Store nyílt Memphisben, és természetesen ez a bolt is már a Jony Ive által megálmodott új dizájnnal készül. Az új Apple Store-ok jelentősen eltérnek az eddig megszokottaktól. A mostanában nyíló új Apple üzletek is az eddigi vonalat viszik tovább, de egy sokkal barátságosabb formavilággal illetve berendezéssel, melyeket személyesen Jony Ive az Apple tervezőzsenije tervezett. Elég ha megnézzük a nemrég Dubai-ban és a Brüsszelben nyílt Apple Store-t, ahol a belső térben fákat is találhatunk, és a hatalmas kivetítő mellett csomó olyan megoldással is találkozhatunk amik barátságosabbá teszik a környezetet.

Memphisben az új boltban látható kijelző nagy-felbontású TV panelekből áll, és 11 méteres képátlóval rendelkezik. És mi még azt hittük, hogy a 27 hüvelykes iMac nagy…

Az Appleinsider most azt is megtudta, mennyibe is kerül egy ekkora “TV”. Tessék megkapaszkodni, 1,5 millió dollárt, vagyis nagyjából 420 millió forintot kell az Apple-nek leszurkolnia minden egyes készülékért amit az újonnan nyíló üzleteiben helyez el. Csak ahhoz, hogy ennek az ára visszajöjjön, nagyjából 5000 darab iPhone-t kell értékesítenie az Apple-nek, ami egyébként nem is olyan sok, tekintve, hogy egy-egy iPhone rajton simán elfogy ennyi készülék egyetlen nap alatt.

Red éppen Dubaiban van, és küldött nekünk pár képet az ott üzemelő kijelzőről. Ahogy a lenti képen is látszik, a teljes kijelző panel keret nélküli, tehát a videók egészen a szélekig kifutnak. Amikor Red ott volt, épp az új iPad Pro reklámvideója futott, Red pedig csak az alábbi pár szót írta a kép mellé:

Brutális!!! De fűt mint az állat.

IMG_0838

Az alábbi képet is Red küldte, ezen is jól látszik, hogy a fákkal felturbózott üzletben, mennyire monumentális hatást nyújt a háttérben az óriási videó.

IMG_0837

Valószínűleg a bejárat középső tengelyein forduló bejárati ajtók a másik drága elem. Minden bizonnyal ezeknek az ára is közelíti az 1 millió dolláros árcímkét.

IMG_0836

 

Ha mindez nem lenne elég, íme még egy kép, melyen azt láthatjuk, ahogy az aranyból készült Apple Watch gyártási fázisainak állomásait mutatják be.

IMG_0842

Bár csak saccolni tudunk, de a fenti tételeket elnézve majdnem biztosak vagyunk benne, hogy több milliárd forintba kerül egy-egy újfajta Apple Store megnyitása. Az alábbi videóban látható a Dubai-ban nemrég nyílt Apple Store belső tere.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!