imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Brutális iPad Prókat mutatott be az Apple


Kuo jóslata bejött, egy 10,5”-os iPad Prót mutatott be az Apple, vékonyított kávával. A teljesítmény elképesztő lett, mindkét modell új A10X processzort kapott. Az iOS 11-ben debütált fájlkezelővel és az új funkciókkal újabb lépést tett a notebookok irányába az iPad Próval az Apple.

10,5”-os iPadet mutatott be az Apple, ami 20%-kal nagyobb kijelzőt eredményez, majdnem ugyanakkora házban összehasonlítva a 9,7”-os iPad Próval. Pár millit nőtt a tablet széltében és hosszában, de nem vastagodott. Ennek köszönhetően most már a teljes méretű billentyűzet előnyeit is élvezhetjük kompakt méretben. További 2 újdonság a 120 hertzes képfrissítéssel megáldott kijelző, illetve az új iPad Prókba szerelt iPhone 7 kamera.

Az Apple brutális hardvert pakolt az iPad Prókba. Az új iPadekbe A10X, 6 magos processzor került, amit egy 12 magos GPU egészít ki. Ez a kombó 30%-kal jobb processzor teljesítményt és 40%-kal gyorsabb grafikus számítást tesz lehetővé. Érdekesség, hogy az első generációs iPad A4 chipjéhez képest 500x gyorsabb lett az új iPad Pro, ez is azt mutatja, hogy ez a teljesítmény már-már pariban van 4 magos processzorokkal felszerelt desktop gépekkel.

Bár az iPadek kapcsán eddig elhanyagolható volt a kamera minősége, a kiterjesztett valóság demózása után nagyon is időszerű lett jó kamerát pakolni az iPad Próba. A 12 MP-es kamera, optikai képstabilizálást is kapott és 4K-s videófelvételi módot, előre egy 7 MP-s FaceTime kamera került. A hátlapi kamera egy az egyben megegyezik az iPhone 7 kamerájával.

Az elképesztő teljesítmény ellenére az Apple 10 órás üzemidőről beszélt, ez valószínűleg nagyban annak is a függvénye lesz, hogy mennyire hajtjuk meg a gépet. Mindkét méretben 64GB-os tárhelyméretről indulunk, újdonság, hogy mostantól akár 512 GB-os változatban is megvásárolhatjuk majd az iPad Prót. A kijelző mellett se menjünk el szó nélkül, az Apple különösen kihangsúlyozta az új képernyő újdonságait. A ProMotion technológia segítségével például 20 miliszekundumos válaszidőt kínál mindkét új iPad Pro. A 120 hertzes kijelzőnek köszönhetően pedig még jobban annak az illúzióját szeretné kelteni az Apple, mintha az iPad Pro egy valódi rajztábla lenne.

Az iPad és az iOS 11 együtt új értelmet nyertek, az Apple rájött, hogyha személyi számítógépként beszélnek az iPad Próról, akkor be kell foltozni néhány hiányosságot, hogy az valóban képes legyen kiváltani egy notebookot. Kaptunk például macOS-szerű Dockot, új multitaskingot, osztott nézetet és mostantól drag and droppolhatunk is majd képeket és linkeket e-mailek vagy doksik között. Az Apple picit átszabta az eddigi billenytűzetet is, például ha lehúzzuk a karaktereket, akkor megjelennek a másodlagosak a helyükön.

A Files app ügy megoldódott, kiderült ugyanis mi volt a tegnap reggeli cikk rejtélyes alkalmazása: egy iPadre tervezett fájlkezelő. Ha kapsz például egy e-mailt melléklettel, azt egyszerűen bedobhatjuk a megfelelő mappába. Ezen kívül egy helyen kezelhetjük az összes felhőbe szinkronizálós alkalmazásokat. A legjobb, hogy tagelhetünk ugyanúgy, mint Macen; a Jegyzetek app kapott egy beépített dokumentum szkennert, meg pár fejlettebb szerkesztési lehetőséget.

A demó során rengeteg új oldalát ismerhettük meg az iPad Prónak, legyen szó grafikai, irodai munkáról vagy dokumentumokról, amiket alá kell írnunk. A hardveres fejlesztéseknek és az iOS 11 iPades újdonságainak köszönhetően az új iPad Pro mostantól igazi game-changer lehet az ultrabookok és kettő az egyben laptopok piacán.

A 10,5″-es modell 64, 256, és 512-es gigabájtos tárhellyel fog érkezni, árai pedig ebben a sorrendben 245 990, 282 990 és 356 990 forint lesznek, ha megelégszünk a Wi-Fi-s változattal. A Wi-Fi + Cellular változatot – szintén sorrendben – 297 900, 334 900 és 408 900 forintért tudjuk majd megvásárolni. A 12,9″-os változat induló ára 294 900 forint lesz, az 512 GB-os Wi-Fi + Cellularért 457 900 forintot kér majd az Apple.

Igazán eseménydús WWDC Keynote-on vagyunk túl, az eseményről készült összes cikkünket ebben a dossziéban találjátok. Nektek hogy tetszik az új iPad Pro?

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!