imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Brutális klikkfarmot kapcsoltak le Ázsiában


Mire kellhet otthon közel 500 iPhone és 350 ezer SIM kártya? A thai rendőrségnek köszönhetően most egy dübörgő, ám titokzatos üzletbe nyerhettünk bepillantást.

Az internetes üzlet kemény világ. Egyre nagyobb teret nyer a gazdasági életben, azonban így a verseny is egyre kiélezettebb. Régen még egyszerűen csak nyitottál egy boltot, amilyen még nem volt a környéken, és aztán a helyiek idővel úgyis odaszoktak. Ha nem ment, esetleg körbedobáltátok szórólappal a telepet.

Azonban egyre több üzlet jön rá, hogy valahogy azért illene jelen lenni a neten is. Ha más nem, egy ismerős segít összerakni valami kezdő weboldalt. Vagy még egyszerűbb: csináljunk egy Facebook oldalt! Igen ám, de hogyan szerzed meg az első ezernyi kritikus követőbázisod? Hiszen milyen rosszul mutat, hogy neked helyi boltként csak 100 lájkolód van, míg a konkurens világcég több tízezerrel bír. Az egyenes út hosszú és izzadtságos. Inkább vegyünk lájkot!

Mi sem egyszerűbb megoldás ennél. Csak felugrasz egy olyan oldalra, mint például a fiverr.com, és megszámlálhatatlan szakértő ajánlja szolgáltatásait, amivel a teljes online jelenléted világverő lesz. Ráadásul fityingekért: többezer lájkolót kínálnak 5 dollárért. Sok százan fogják lájkolni a posztjaidat, és ez még kétezer forintodba sem kerül. Sőt, ez nem az a biznisz, ahol egy százdolláros szoftvert használnak, és ötperces munkával pörgetik át a szöveged 100 különböző oldalra. Nem, itt valós embereket ígérnek!

De tényleg igazi emberek kattintanak? Nem csak egy botot programoznak be? Egyáltalán, hogyan kivitelezhető egy ilyen?

Szóval így. A fenti videó Thaiföldön készült, ahol a rendőrség lecsapott három kínai “üzletember” által üzemeltetett klikkfarmra. Először még úgy gondolták, hogy egy illegális call center ellen indul a razzia, ám végül kiderült: a kínai Facebookon, a WeChaten generáltak akciót, hogy segítsék az eladásokat.

Nem semmi installáció a 474 iPhone-ból összerakott klikkállomás. Még akkor is, ha ügyesen a kisebb 4S, 5C és 5S modelleket használták. A “munka” pedig monoton: csekkolni a scriptekeket a gépen, klikkelgetni a sok képernyőn nem annyira izgi feladat. Már talán épp legyintenénk is, mire olvassuk: a három úriember ezért havi kb. 4 400 dollárt, vagyis 1,2 millió forintot vágott fejenként zsebre. Mivel valószínűleg a nettó és a bruttó itt megegyezik, így elég kellemes megélhetésnek tűnik.

Azért a hűtéstechnika itt is fontos (forrás: Facebook).

A hatóságok azonban most véget vetettek ennek az akciónak. Ami pedig még megdöbbentőbb szám, hogy a telefonok mellett lefoglaltak 347 200 SIM kártyát is. Ez pedig a képek alapján már súlyra se lehet semmi. Ráadásul közel rádupláznak arra a magyar hajléktalanra, aki kétszázezer SIM kártyát spájzolt be a Magyar Telekomtól. Kellett a sok friss szám, no.

SIM kártyát valaki? (Forrás: Facebook)

 

Ennyi telefon fényénél sokat spórolhatunk a világításon (Forrás: Facebook).

Hogy hány ilyen klikkközpont “segíti” a nyugati üzletek “marketingjét”, arról sajnos nincs hivatalos információ (bár, ha ennyi SIM kell hozzá, talán nem bírná a SIM-gyártó üzletág túl sok ilyen üzem ellátását…). De amíg találnak majd elég balekot, biztosak lehetük benne, hogy számuk nem fog csökkenni.

Forrás: Bangkok Post

Ha szívesen olvasod a techvilág ehhez hasonló, színesebb történeteit, mindenképp csekkold rendszeresen az új Shuffle részlegünk.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!