imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Brutálisan gyors lett a Safari Yosemite alatt


Mindenkinek más jut eszébe az Apple új Maces operációs rendszeréről. Van akinek a megújult dizájn, van akinek a Yosemite-be érkező sms-ek és beérkező hívások, van aki az új Notification centert említi meg. De van itt még valami nagyon fontos. Ez pedig az új Safari.

Természetesen alig vártam, hogy letölthessem a Yosemite publikus bétát, és napi szinten használhassam. Miután belaktam és elkezdtem napi 8-10 órában használni a rendszert, feltűnt valami: elképesztően sokat gyorsult a Safari.

Nekem mindig is a Safari volt az elsődleges böngészőm, és eddig sem volt bajom a sebességével, de Yosemite alatt észrevettem, hogy már-már előbb töltődik le egy-egy weboldal minthogy rákattintanék a linkre. Oké ez enyhe túlzás, de de tényleg hihetetlen gyorsan történik minden egyes oldalletöltés miután rákattintottam egy linkre. Ma reggel arra gondoltam, ha beérek az irodába, lefuttatok pár tesztet, hátha a tesztek is igazolják az érzésemet. Viszonyításképp még Chrome-on is lefuttattam a teszteket ugyancsak Yosemite alatt, de igazából a két Safari összehasonlítása a lényeg.

Elsőként a Speedometer tesztet futtattam, jól látszik, hogy majdnem kétszer gyorsabb Yosemite alatt a Safari 8, mint Mavericks alatt a Safari 7.0.

Speedometer

Következett a Sunspider teszt, itt közel húsz százalékot ver rá a régebbi Safarira és Chrome-ra az új Safari.

Sunspider

Végül lefuttattam egy Browsermarkot, itt több mint harminc százalékkal bizonyult gyorsabbnak a Yosemite.

Browsermark

Nem tudom az Apple mit csinált a Safarival, de hihetetlenül jó munkát végeztek, pedig még csak egy béta verzióról beszélünk. Hamarosan megjelenik a végleges Yosemite és akkor ti is érezni fogjátok, hogy mennyivel gyorsabb lett az új Safari. A Yosemite megjelenése egyébként októberben várható, de már most biztos vagyok benne hogy hatalmas sikere lesz az új oprendszernek.

“Fontos, hogy elsődleges gépre, munkagépre, olyan gépre aminél elengedhetetlen a megbízható működés, NE telepítsünk béta szoftvert! A meglévő alkalmazások nem biztos, hogy tökéletesen működnek Yosemite-n, pont azért adják ki a fejlesztőknek a bétákat, hogy a saját alkalmazásaikat tesztelhessék rajta.”

Ha esetleg lemaradtál volna a Yosemite videónkról, most pótolhatod.

Yosemite bemutató (OS X 10.10) from iSTYLE TV on Vimeo.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!