imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Brutálisan növeli az iTunes Match határait az Apple


Az elmúlt napokban a Macrumors felhasználói jelezték, hogy 25 000 dalnál is többet tudnak feltölteni az iTunes Match könyvtárukba. Hogy pontosan mennyit, azt Eddie Cue árulta el a Twitteren.

Az iTunes Match jóvoltából a teljes zenei kollekciódat – még a CD-ről importált számokat is – az iCloudban tárolhatod. Ennek köszönhetően zenegyűjteményedhez bármely készülékedről hozzáférhetsz, és – bárhol is jársz – meghallgathatod kedvenc számaidat.

De hogyan is működik az iTunes Match?

Az iTunes megállapítja, hogy a zenegyűjteményed mely darabjai találhatók meg az iTunes Store kínálatában. Minden olyan zeneszámot, amit ott megtalál, automatikusan hozzáad az iCloud szolgáltatásban tárolt gyűjteményhez, így ezeket bármikor, bármely készülékeden meghallgathatod. Mivel az iTunes Store 37 milliónál is több zeneszámot kínál, jó esély van arra, hogy zenegyűjteményed nagy része már eleve elérhető az iCloudban.3 Ha az iTunes mégis találna olyan számokat, amelyek még nincsenek a kínálatban, ezeket külön feltölti (ami jóval gyorsabb megoldás, mint ha a teljes zenetáradat töltené fel). Ami pedig még ennél is jobb: az iTunes által megfeleltetett zeneszámok mindegyikét 256 Kb/s sebességű, AAC kódolású, jogkezelésmentes minőségben játszhatod le az iCloud szolgáltatásból – akkor is, ha a saját példányod ennél gyengébb minőségű volt.

itunes-match-hero

Az iCloudba feltöltött zenéidet bármely készüléken lejátszhatod. Keresd ki a felhőben tárolt gyűjteményed listájából azt, amit meg szeretnél hallgatni, és koppints rá. Az iCloudban akár 25 ezer számot is tárolhatsz (sőt még többet, ha az iTunes Store áruházból is vásároltál zenéket), a készülékedre viszont mindig csak az lesz mentve, amit lejátszol vagy letöltöttél. Az iCloud-letöltés gombra koppintva letöltheted egy előadó, album vagy játéklista dalait. Így a készülék tárhelyének megtöltése nélkül is közvetlenül hozzáférhetsz a zenetáradhoz, bármilyen nagy is legyen.

Az utolsó bekezdésben még csak 25 000 dal szerepel, ennyi volt eddig a maximális határ. Még június végén árulta el Eddie Cue, hogy az Apple dolgozik egy frissítésen, hogy megnöveljék a tárolható dalok számát. Először szeptemberre, az iOS 9 megjelenésére ígérték a bővülést, de ez egészen mostanáig csúszott.

A napokban megtörtént a frissítés, és mostantól, kapaszkodjatok meg!

100 000

Mostantól százezer dalt tárolhatnak a felhőben azok akik az iTunes Match szolgáltatást használják.

Személy szerint egyébként nem igazán érzem az iTunes Match létjogosultságát. Megnéztem az iTunes könyvtáramat, és mindössze 350 zeneszám van letöltve a gépemre. Viszont ott van mellette az Apple Music, ami gyakorlatilag korlátlan mennyiségű dal elérését teszi elérhetővé.

Persze különbözőek vagyunk, és biztosan van akinek jó hír, hogy az Apple megemelte az eddigi 25 ezres limitet.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!