imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Brutálisat gyorsult az LTE az új iPhone-okban


A gigabites képességekkel bíró új LTE chip megtette hatását, az első tesztek 266%-os maximális gyorsulást mértek az iPhone X-hez képest.

Bár az új iPhone-ok még megjelenés hiányában nem kezdék elárasztani a piacot, így az első tesztelők sem tudták még alaposan kivesézni őket, különböző benchmarkok és mérési eredmények már így is fel-fel bukkantak a belső Apple tesztereknek köszönhetően, mégha csak relatív kicsit mintaszámmal is.

Így tehát a SpeedSmart sebességtesztelő alkalmazás által most közölt mini-felmérés eredményei sem feltétlen a legpontosabbak, de abba mindenképpen jó közelítő betekintést nyújtanak, hogy

az új LTE chip kegyetlen gyors lett.

Nem verték nagydobra, pedig verhették volna.

De tényleg, túlzás nélkül. Az eredmények közt mindhárom népszerű amerikai szolgáltató – az AT&T, a Verizon és a T-Mobile- képviseltette magát, és bár vannak eltérések, a növekedés mindenhol egyértelmű a tavalyi iPhone X-hez képest. Az AT&T-nél például a letöltési sebesség 27,67 Mbps-ról 72,24 Mbps-ra ugrott, felállítva ezzel a több, mint két és félszeres gyorsulás rekordját. A legalacsonyabb ugrást a T-Mobile hálózata tudta hozni, de még ott is duplázásról beszélünk.

A feltöltési sebesség már nem fejlődött ennyire impresszíven, de azért ott sincs ok a szégyenkezésre. A T-nél 12,22-ről 19,35 Mbps-ra; a Verizon-nál és AT&T-nél 10,92 és 10,28 Mbps-ról 16,10 és 14,88 Mbps-ra pörgött fel a sebesség, jelentős javulást hozva ezzel.

Mi ennek a brutális növekedésnek az oka? Hát az új Gigabites LTE chip, 4×4-es MIMO (Multiple Input, Multiple Output) technológiával és LAA-val (Licensed Assisted Access) megtoldva. Nyilván nem ettől a bejelentéstől ugrott meg a pulzusunk a bemutatón, de látva, hogy mekkora jelentősége van az ilyen, nehezen marketingelhető újításoknak, szerintem elégedettek lehetünk az idei ráncfelvarrással.

Forrás: AppleInsider

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!