imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Új funckókkal bővült az Instagram

“Bumeráng” móddal és egyéb jóságokkal frissült az Instagram


Az Instagram tovább snapchatesedik. Legújabb frissítése beépített élő fotóval, megjegyzésekkel és még több újdonsággal kíván kedveskedni a “sztori” funkció szerelmeseinek.

Az egyik legfontosabb talán az élő fotós újítás, ami igazából eddig is létezett, de külön telepíteni kellett hozzá a Boomerang nevű alkalmazást. Mostantól ezt is tartalmazza az alkalmazás, nem szükséges külön feltenni egy másik appot. Egész vicces kis mozgó képeket lehet vele készíteni, tulajdonképpen ez a műfaj a GIF-ekre hajaz a leginkább.

Boomerang mód az Instagramon

A feedet balra elhúzva egyből a “sztori” funkció kameráját láthatjuk. Az új funkcióválasztó gombbal – ami a felvétel indító ikon alatt van – tudod kiválasztani a Boomerang módot. Koppints a felvétel gombra, ami fotók sorozatát fogja egy mini videóba sűríteni oda-vissza lejátszva azt. Ezután azonnal megoszthatod a történeted mindenkivel.

További újdonság, hogy a történet megosztó funkcióba is lehet már embereket tagelni. Az általunk megemlített ismerősök pedig értesítést fognak kapni arról, ha usernevüket rábiggyesztjük a fotók vagy videók egyikére. Ez pontosan úgy működik, ahogy az eddig is történt a feedben.

Tagelés Instagramon

Végül pedig egy újabb lépés a teljes üzletiesedés felé. Ezentúl linkeket is el lehet helyezni ezekben a slideshowkban, persze nem akárkinek. Erre utaló információt nem kaptunk, de ez valószínüleg a “szponzorált történetek” és a Facebookos hirdetések újabb lépcsőfoka, a Messengeres promó üzenetek után.

Nézed valakinek a napi sztoriját és szeretnél róla többet megtudni? Adott esetben láthatsz alul egy “See More” feliratot, ami egy link. Ez egy teszt, ami engedélyezi, hogy a felhasználók linkeket adjanak a történeteikhez. Ha felfedezel egy új zenét a kedvenc előadódtól, vagy többet szeretnél megtudni arról a filmről, amiben egy általad kedvelt színész játszik, akkor csak koppints a feliratra vagy húzd felfelé a fölötte lévő nyilat.

See More funkció az Instagramon

Én tényleg próbáltam nem ezt gondolni, de Mark Zuckerberg és csapata egyre inkább kezdi lenyúlni a Snapchat funkcióit, azok után, hogy nem sikerült megkaparintaniuk a céget. A Story funkció, – ami már az Instagramban és a Messengerben is elérhető – rejtélyesen hasonlít a Snapchatben található MyStoryra. Titkosüzenetet is lehet már küldeni Messengerben, csakúgy, mint a Snapchatben. Arról már nem is beszélve, hogy mind a három platformon eluralkodtak a különböző villogó, figyelemfelkeltő feliratok és templatek.

A Snapchat továbbra sem veszített a népszerűségéből, miközben az Instagramot egyre többen használják. Annyira nem zavarja talán a két platform a másik érdekeit, ugyanakkor kérdés, hogy mennyire etikus úgy ahogy van lenyúlni a Snapchat ötleteit.

Forrás: 9to5Mac és Instagram

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!