imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Butter Royale – Erőszakmentes csatározás az Apple Arcade-en


Mit tudsz kitalálni, ha egy alapvetően családbarát szolgáltatásba kell becsempészned valamit a manapság igen népszerű többjátékos lövöldékből? Kajacsatát!

Vannak, akiknek még a meseszerűen ábrázolt Fortnite-féle erőszak is túl sok. Nekik, s főként az ő csemetéiknek szól az Apple Arcade legújabb játéka, a Butter Royale. Bizony, már a cím is egy jópofa szóvicc: az utóbbi években mindent letaroló „battle royale” játékmódra utal, ahol többtucatnyi játékos küzd egymás ellen, míg végül csak egy marad (virtuális) életben.

A Butter Royale ugyanezt hozza, ám kissé finomít a koncepción, hogy akár 9 éveseknek is nyugodt szívvel ajánlhassuk. Egy felülnézetes akció-mókát kapunk intenzív, 5 perces meccsekkel. Minden csatában 32 játékos vesz részt, akik meghalni még képzeletben sem fognak: mindössze kiesni tudnak, amikor bekapnak az arcukba egy adag majonézt az olyan bolondos fegyverek egyikéből, mint a „Mayonator3000”. A Candy Crush szingapúri irodájából kinőtt Mighty Games alkotása ugyanis epikus kajacsatákat elevenít meg, ahol senkinek sem eshet igazán baja.

Minden mérkőzés Butter Islanden, azaz Vajszigeten játszódik, ám a pálya mégis változatos, mivel a hatalmas terület kilenc eltérő zónából áll.  A résztvevők egyedül és csapatokban is nekivághatnak a balhénak, egy bandában maximum négyen foghatnak össze. Jelenleg 52 eltérő karakter közül választhatunk, a hosszútávú szórakozásról pedig a rendszeresen jelentkező szezonális tartalmak és hősök gondoskodnak. A mókát még a netkapcsolat hiánya sem ronthatja el, hiszen akár offline is lejátszhatjuk a csatákat, ilyenkor a hús-vér vetélytársakat mesterséges intelligencia helyettesíti.

A garantáltan gyerekbarát, erőszakmentes multis játékokban nem gázolunk nyakig, főleg nem a reklámoktól és alkalmazáson belüli vásárlásoktól mentes prémium kategóriában. Így hát mindenképp megérhet egy próbát a Butter Royale, az epikus kajacsatákhoz csak az Apple Arcade-re kell előfizetned, amiért természetesen megkapod a hozzáférést a 100-nál több címet kínáló teljes katalógushoz is.

A Butter Royale letöltése az App Store-ból (Apple Arcade előfizetés szükséges)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!