imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

CameraBag Pro – Az ultimate fotószerkesztő alkalmazás Macre


Itt van, megtaláltuk! Ráadásul brutálisan olcsón, a CameraBag Pro az általunk használd egyik legjobb fotószerkesztő alkalmazás.

A fotózás és videózás mára nemcsak a profi szakemberek privilégium. Nincs szükség drága fényképezőgépek és kiegészítők vásárlására ahhoz, hogy valaki hobbistaként a fotózás szerelmesévé váljon. De mi a helyzet a képszerekesztő szoftverekkel?

Nos, ebben már nem állunk annyira jól. Kézenfekvő opció az Adobe alkalmazásainak használatát megtanulni, hiszen ezek jelentik a sztenderdet, ugyanakkor nagyon sok pénzt kell érte fizetnünk és mind a Photoshop, mind a Lightroom rengeteg olyan funkciót tartalmaz, amire egy amatőrnek egyáltalán nincs szüksége.

 

Szükségünk van tehát egy elérhető árú, könnyen megtanulható alkalmazásra, amilyen annak idején az Apple belső fejlesztése, az Aperture is volt. Ennek az utódját a CameraBag nevű alkalmazásban találtuk meg, ami intuitív kezelőfelülettel rendelkezik, alacsony gépigényű és nagyon gyorsan tanulható.

Az app kezelőfelülete első ránézésre a Lightroomra emlékeztetett, középen nagy munkafelületet találunk, ahova behajigálhatjuk a fotóinkat, jobb oldalt pedig egymás alá sorakoznak a különböző eszközök. Az értékek állítására szolgáló csúszkákat, gombokat és görbéket azonban nem itt találjuk, hanem a fotó alatt egymás mellé rendezve.

A jobb oldalt található sávban két külön fület találunk, az Adjustments alatt a Presetekre kattintva sablonokkal is dolgozhatunk. Importálhatunk be sajátok is, illetve az app is 200+ előre elkészített sablont kínál. Ezeket átszerkesztve máris kész vagyunk az első színkorrigált képünkkel.

Az alkalmazásból két opciót kínál a gyártó: Photo és Pro verziókat. Utóbbi videó fényelési lehetőséget kínál (wow!), 20+ filmekhez elkészített sablont, illetve a LUT-ok importálási / exportálási lehetőségét. Mi a Pro verziót próbáltuk ki, hiszen a Setapp kínálatában már ez is megtalálható. A saját LUT-ok importálása miatt, illetve akinek szüksége van a videós funkciókra azoknak érdemes a Pro verziót választaniuk.

A Setapp előfizetés előnyeiről és a kínálatban fellelhető alkalmazások krémjéről már írtunk korábban.

Töltsd le az alkamazás Setappon keresztül!

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!