imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

CARROT Weather – A személyre szabott időjárásjelentés


Az előrejelzések tanulmányozása sosem volt még ennyire szórakoztató. Ezzel a rendkívül vicces időjárás alkalmazással egyszer csak azon kapod magad, hogy még a májusi aranyat érő esőt is várni fogod.

Egy jó időjárás alkalmazás óránkénti, napi vagy heti lebontásban gyűjti össze neked az előrejelzéseket a pontos adatok, radarok és műholdas térképek alapján – ha szeretnéd értesítéseket is küld és beteheti a napi widgetek közé. Egy igazán jó időjárás alkalmazás azonban az Apple Watchodon is működni fog, színes-szagos ábrákkal a képernyődön. A rendkívül egyedi időjárásjelentő alkalmazások pedig mesterséges intelligenciával kreált személyiséggel is felruházzák a különböző időjárási viszonyokat.

A CARROT Weather egy egyedi időjárásjelentő alkalmazás iPhone, iPad és Apple Watch készülékekre. Használatával mindig csekkolhatod az aktuális időjárást és részletes előrejelzést is kapsz az elkövetkezendő 7 napra. Ráadásul nagyon-nagyon színes és még különböző karaktereket is találsz benne, amik reagálnak az adott időjárásra. A CARROT Weather tulajdonképpen egy mérgesre hangolt AI-nek ad otthont, ami elég gyakran kifejezi nemtetszését az időjárással kapcsolatban. Ennek nagyjából 6500 sornyi szarkasztikus üzenet ad helyet, amit egy tetszőleges kiválasztott hang mond majd neked.

CARROT-nak rendkívül sok személyisége van – ezekből választhatsz is: “A professzionális” (gúnyos megjegyzések nélkül), “A barátságos” (inkább kedves), “A gúnyos” (arcoskodó és szarkasztikus), “A gyilkos hajlamú” és “A túlzásokba eső”. Talán az előbb említett személyiségtípusok miatt lett 12+-os az alkalmazás az App Store-ban…

Mindenesetre a szarkasztikus és gúnyos külső mögött egy rendkívül izmos és széleskörű időjárásjelentő alkalmazás található, ami a Dark Sky-ból, az egyik legpontosabb forrásból nyeri ki az adatokat. Továbbá ha feliratkozol, a The Weather Channelt, az AccuWeathert, az Aeris Weathert vagy a WillyWeathert (csak Ausztráliában elérhető) is válaszhatod forrásnak.

Amikor az óránkénti előrejelzést mutatja, az app igazából egy videójátékká transzformálódik és külnöböző vizuális elemekkel próbálja szórakoztatni a felhasználót. Az alkalmazásnak természetesen Apple Watch verziója is van, és őszintén szólva roppant jól illeszkedik a képernyőre.

A CARROT Weather pont a napokban kapott egy jókora frissítést, ami különböző értesítési beállításokat tartalmaz eső, hó, villámlás, vihar és a holdfázisok esetére. Ha úgy érzed közel áll hozzád a szarkazmus és elnézel afölött, hogy egy robot esetleg verbálisan abuzálna, csatlakozz te is a CARROT felhasználók táborához.

Legjobb funkciók:

 • Gyönyörű és minimál design
 • A Dark Sky szuperbiztos időjárási adatait tartalmazza olyan további forrásokkal, mint a Weather Channel, AccuWeather, Aeris Weather vagy a WillyWeather (ezek használata opcionális)
 • Csapadék, figyelmeztetés, villámcsapás, szupercella, napi összefoglaló és csillagászati értesítések (már ahol elérhető)
 • Radar és műholdas térkép
 • Tetszőleges személyiség
 • Apple Watch támoatás
 • Siri shortcutok
 • Megjelenítés a widgetek között
 • Időgép (70 évre visszamenőleg meg tudod nézni milyen volt az időjárás az adott helyszínen)
 • 6500 sornyi vicces dialógus
 • Alkalmazáson belüli mini játék 55 titkos helyszínen
 • Szigorú adatvédelmi szabályok – sosem fogják eladni az adataid harmadik félnek

CARROT Weather letöltése az App Store-ból (iPhone, iPad, Apple Watch – 1 790 Ft, alkalmazáson belüli vásárlások)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!