imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Címlapfotózásra is tökéletes az iPhone 7 Plus


Nem hiszem, hogy még létezik bárki is, akit győzködni kell az duplakamerás iPhone 7 Plus képességeiről, de ha mégis, akkor ezután a hír után már biztosan nem lesz több kételye.

Biztosan mindenki hallott már a Billboardról, ha másért nem is, legalább a slágerlistái miatt. A hetente megjelenő amerikai zenei magazin állítja össze ugyanis a nemzetközileg is széleskörben elfogadott Billboard Hot 100 és Billboard 200 nevű toplistákat, amik a legtöbbet hallgatott, illetve keresett számokat, albumokat foglalják össze. A 122 éves lap nem csak online, hanem print kiadásban is megjelenik a mai napig, 17 ezer példányt nyomtatnak ki belőle hetente. A mostani címlapja például így fog kinézni:

https-blueprint-api-production-s3-amazonaws-com-uploads-card-image-385516-ece09686-c829-4033-9c63-478b6a8c5bc4

Nincs itt semmi látnivaló – gondolhatnánk -, ugyanolyan címlap, mint bármely más nívósabb újságé. Ez igaz is, a különbség csak annyi, hogy míg azokon általában egy profi fotós többmilliós DSLR géppel készített képe tündököl, addig erre a címlapra

egy iPhone 7 Plus szolgáltatta a képi anyagot.

04-a-camila-cabello-5tsjx-bb5-bts-cx3-2017-billboard-1240

Az ötlet, hogy ki kéne próbálni az iPhone-t a következő címlapfotózáson, eredetileg a Billboardtól jött, de a fényképészt, Miller Mobley-t sem kellett sokáig győzködni. Pedig a fotós egyébként nem ilyen felszereléshez szokott, a címlapképeket általában egy Mamiya 645DF+ és egy Canon 5D Mark III örökíti meg.

A képszerkesztő kolléga valami ilyesmit kérdezett: el tudnád készíteni a következő címlapot egy iPhone 7 Plus-szal? Soha életemben nem fotóztam még professzionális célra iPhone-nal, de vagány ötletnek tartottam. Nyomon követem az új technológiákat, és használni se félem őket, úgyhogy örömmel vágtam bele a kihívásba. – mondta Mobley.

A képekhez a fotós aktívan használta a Portré módot, de ettől függetlenül természetesen utómunka is követte a fotózást. Nem mintha ez levonna bármit is az iPhone 7 Plus teljesítményéből, tényleg lenyűgöző, mennyi mindent ki lehet hozni a kis gépből.

a-camila-cabello-5tsjx-bb5-bts-cx3-2017-billboard-1240

Ha ez nem lenne önmagában is elég jó reklám az iPhone 7 Plus-nak, az Apple biztos, ami biztos alapon folytatja saját kampányát is. Ennek keretein belül most két új rövid videó került fel az internetre, elsősorban a Portré mód képességeit hangsúlyozva.

Forrás: 9to5mac 1, 2 és Billboard

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!