imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

CleanMyMac X – a legjobb optimalizáló alkalmazás Macre


Ha csak egy ilyen alkalmazást próbálsz ki, akkor ez legyen az. Mutatjuk mit tud a nemrégiben megjelent CleanMyMac X.

Nem vagyok híve a rendszer kipucolását ígérő alkalmazásoknak, Windowson például egyenesen ódzkodtam a CCleanertől és társaitól. De a CleanMyMac 3-mal már korábban is találkoztam futólag és valóban hasznos programnak bizonyult hosszútávon. Legújabb kiadása, a CleanMyMac X amellett hogy őrületesen gyors lett, néhány újdonságot is tartalmaz.

Mire jó a CleanMyMac?

Nos, erre nem lehet egy mondatban válaszolni, hiszen sokmindenre. Elsősorban arra, amire a legtöbben, köztük én is használom: a beragadt cache fájlokat, egyszerűen és gyorsan eltávolíthatjuk, így megóvhatjuk a gépünket az esetleges lassulástól. Továbbá tartalmaz kifejezett Uninstaller funkciót is, ami mindenki számára hasznos lehet, aki az App Store-on kívül más forrásokból szokott programokat telepíteni Macre.

Erre azért lehet szükség, mert bár nagyon kényelmes az a módszer, amikor egy ilyen appot egyszerűen csak a kukába hajítunk, a legtöbb gyártónak nincs rendes uninstalláló felülete, így rengeteg szemét hagyhat nyomot a háttértárben. Erre gond nélkül használhatjuk ezt az alkalmazást, amivel bármilyen külső appot is maradéktalanul letörölhetünk.

Ezen kívül találunk script futtatására és DNS cache ürítésére alkalmas megoldást is, ezt a Maintenance menüpont alatt találhatjuk, illetve mégtöbb haladó beállítást is, amire valószínűleg az átlag felhasználóknak nem lesz szüksége, így nem is részletezem tovább. Ami még érdekes lehet azok a Privacy megoldások, amivel előzményeket törölhetünk az alkalmazásokból.

Mik az újdonságok?

Ha ez nem lenne elég, akkor a CleanMyMac X további funkciókat is tartalmaz az előző kiadáshoz képest. Ami máris feltűnik, hogy nagyon-nagyon gyors lett az alkalmazás. Ezen kívül a Smart Scan segítségével feltérképezhetjük a gép állapotát és az app javaslatokat tesz annak fixálására. A CleanMyMac Assistant naponta teszi ugyanezt: automatikusan javaslatok küld és vizsgálja a rendszer állapotát.

Az új kiadásban most már bejelentkezési adatokat is tárolhatunk, megkereshetjük az erőforrást igénylő alkalmazásokat, ezek alapján pedig tisztább képet kaphatunk a számítógépünkről, jól kipucolhatjuk és jelentősen gyorsíthatunk rajta. De tényleg, érezhetően gyorsabbá varázsolhatunk vele akár napi használatban lévő gépeket is, ugyanis nem tart órákba vagy napokba a diagnosztika felállítása. Próbáljátok ki ti is és írjátok le a véleményetek róla!

Ne fizess túl sokat az alkalmazásokért, a CleanMyMac X-et letöltheted a Setappon keresztül is! A havi előfizetésről és a Setapp előnyeiről itt olvashatsz bővebben.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!