imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Clips: az Apple hivatalos fotós, videós alkalmazása


Aki abban reménykedett, hogy valami professzionálisabb felhasználásra is használható app érkezik, azt most el kell keserítsük: a Clips lényegében egy instagram-tartalomgyártó mega app. Azonban ez valószínűleg a jobbak közé fog tartozni.

A tegnapi nagy bejelentgetések közepette majdnem elfelejtettünk írni róla, hogy a csendes frissítés alkalmával nem csak új készülékek, hanem egy vadiúj hivatalos Apple alkalmazás is napvilágot látott Clips néven. Pontosabban csak a bejelentése történt meg, letölteni majd valamikor április elejétől lehet ingyenesen.

2

Az már a sajtóképeken is messziről látszik, hogy elsősorban a közösségi médiát tartoták szem előtt, mikor az appot készítették. A fotókat 1:1 képarányban lehet majd elkészíteni, a videókat pedig feliratozhatjuk, hogy ha valaki a Facebook automatikus lejátszása mellé nem indít hangot, akkor is érthető legyen a tartalom. A legújabb trendeknek megfelelően minden tartalmat filterezhetünk, felmatricázhatunk vagy telepakolhatunk emojikkal. Az effektek között a klasszikusok mellett van pár a nagy sikerű Prisma app repertoárjából is, amikkel képregényes, vagy festményes hatás érhető el.

3

Egy fokkal érdekesebbek a videós képességek. Akár az alkalmazással készült, akár utólag importált anyaggal dolgozunk, könnyen készíthetünk hozzá feliratokat. Mi több, arra is van lehetőség, hogy felismertessük a hangot az alkalmazással, ami a beszédfelismerő algoritmusainak köszönhetően azonnal elkészíti nekünk a feliratokat, ráadásul rögtön szépen meg is animálja.

Az, hogy ez magyarul mennyire fog működni, kétséges: papíron elég sok nyelvet fog támogatni a Clips, a magyar diktálás pedig egész jól működik, szóval könnyen elképzelhető, hogy ezúttal nem kell majd angolul mondani az „olaszba’ kicsimmel” kezdetű verssorokat. Végre.

1

A Clips iPhone 5s-től fölfelé, az új iPad-del, minden iPad Air-rel és Pro-val, iPad mini 2-től fölfelé, illetve a hatodik generációs iPoddal lesz hajlandó szóba állni, ha egyszer megjelenik. Igen, a figyelmesebbek kiszúrhatták, hogy ezek bizony már mind 64 bites architektúrával működnek; ez is előrevetíti azt, hogy a 32 bites készülékek kora lassan leáldozik.

Akik utálják az emojis, szelfizős, instás vonalat, azok se keseredjenek el a bejelentéstől, hiszen elég valószínűnek tűnik, hogy hamarosan érkezik az iOS 10.3, a Clips ugyanis csak ettől a rendszertől fölfelé lesz kompatibilis, és mivel áprilisban debütál az alkalmazás ez egyben azt is jelenti, addigra már nagy valószínűség szerint kint lesz a frissítés.

Forrás: Apple

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!