imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

CloudMounter: csatold a felhő tárhelyed a Finderhez


Ezzel a remek Mac-es alkalmazással egy pillanat alatt integráns részei lehetnek felsőtárhelyeid a rendszerednek. Nincs szükség se kliensekre, se webes felületre.

Ma igazából egy nagyon egyszerű, mégis szuperhasznos appot mutatunk nektek. A CloudMounter nem ígér sokat, amit viszont igen, azt profin hozza. Az app lényege, hogy segítségével különböző „felhőben“ leledző tárhelyet csatolhatunk a macOS-hez, mintha azok külső meghajtók lennének.

Ezzel nagyjából le is írtuk a lényeget. Fogod az appot, bejelentkezel az elérhető szolgáltatások közül az általad is használtakba és végeztél is. Innentől kezdve a Finder oldalsó sávjában ugyanúgy elérheted a tárhelyeid, mint ha az egy mezei mappa, vagy iCloud Drive elemek lennének.

Bármit is másolsz a mappákba, azok természetesen rövid időn belül szinkronizálódnak, így onnantól kezdve a webes felületen is elérheted a fájlokat. Lényegében tehát egy olyan kliens alkalmazásról van szó, amelyik egy helyre integrálja és így le is váltja a többi klienst.

Túl sok beállítási lehetőség nincs, de legtöbbünknek szerintem nincs is szüksége rá. Az elérhető szolgáltatások listája viszont bővülhetne kicsit, teszem azt egy Mega vagy Microsoft OneDrive (mégis van – a szerk.) jól állna a dolognak.

Az app külön megvásárolva elég vaskos 60 dollárba (~17 ezer forint) kerülne lifetime licensszel és frissítési garanciával. Még szerencse, hogy részese a SetAppnak, így ha más alkalmazásokat is használnál az elérhetőek közül, valószínűleg érdemesebb innen közelíteni.

A szolgáltatásról erre olvashatsz részleteket, regisztrálni pedig itt tudsz.

A Setappban elérhető legnépszerűbb alkalmazásokat már kipróbáltuk, kapcsolódó élményeink listáját alább találjátok:

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!