imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Copper Gold lehet az új Jet Black!


Pletykás Foxconn vezér, kétes hitelességű kiszivárgott fotók egy eddig ismeretlen színű iPhone 8-ról, kudarcos OLED kijelző gyártás, röntgen képek – ha azt hitted, lassan lecseng az iPhone 8 körüli hype, nagyot tévedtél, mert csak most kezd még igazán felpörögni.

Haladjunk szép sorban. Luo Zhongsheng, Foxconn alelnök saját közösségi oldalán osztott meg pár információmorzsát az iPhone 8-cal kapcsolatban. Bár nem spoilerezett túl nagyot, a lépés mindenképpen meglepő, és talán az sem véletlen, hogy azóta törölte posztját.

A Weibóra (~kínai Facebook) posztolt bejegyzésében Zhongsheng arról beszél, hogy az „iPhone 8 nem lesz olcsó”, hiszen a szokatlan formájú OLED kijelzők gyártása során közel 40%-os (!!!) a hibaarány. A szokatlan formát nem részletezte, de már hivatalos forrásból is tudhatjuk, hogy minden bizonnyal a szigetes kivágást értette alatta.

Ennek ellenére a 40% kicsit (na jó, igazából nagyon) erősnek tűnik. Bár nem értek a nagyipari alkatrészgyártó üzemek működéséhez, de azt gondolnám, hogy ilyen mértékű hibaráta mellett jobb helyeken még inkább kicsit javítanának a hatékonyságon, mielőtt tömeggyártásba kezdenének.

Ebből ítélve három lehetséges forgatókönyvet tudok elképzelni. 1.) Annyira késésben van az Apple, hogy inkább kifizetik a selejtet is a Foxconnank, csak hogy legalább azzal a fennmaradó 60%-kal el tudjanak indulni szeptemberben. 2.) Még tényleg nem kezdődött el a tömeggyártás, és késni fog az iPhone 8 kiszállítása. Ez utóbbi lehetőségről hallottunk már korábban is. 3.) Luo Zhongsheng részegen Weibózott, és hülyeségeket beszélt.

A továbbiakban nézzük meg a most kiszivárgott képeket. Természetesen ahogy az lenni szokott, egyik hitelességéről sincsenek bizonyítékok, ugyanakkor mindkettő simán beleillik abba a képbe, amit idáig tudni vélünk az iPhone 8-ról.

A fenti fotón egy feltételezések szerint a Foxconnból kiszivárgott röntgen felvétel látható az iPhone 8-ról. Ami itt igazán érdekes, az a baromi nagy fekete lekerekített élű négyzet az alaplapra szerelve. Az objektum nem lehet más, mint az indukciós töltő iPhone-ba épített fele.

A másik, szintén a Weibón elszabadult képen egy új, a szaksajtó által csak Copper Gold (magyarul inkább rézvörös) színű iPhone 8 (csak egy dummy/klón) látható. Ming-Chi Kuo már több mint egy hónappal ezelőtt elhintette az információt, hogy az exkluzivitás jegyében az OLED kijelzős modell kevesebb színopcióval fog érkezni, mint a többi – most úgy tűnik, egy új árnyalat is benne lehet a kevés kiválasztott szín között.

Forrás: AppleInsider és 9to5mac

Ha nem szereted a kétes hitelességű források híreit olvasni, nézd meg azokat az információkat, amiket maga az Apple spoilerezett le egy feltételezhető baki során. Most, hogy ezt egy Foxconnos vezető is megerősítette, egyre biztosabbak lehetünk, hogy irgalmatlan drága lesz az iPhone 8. De nem csak drágán lehet iPhone-t venni, az iPhone SE például most egy akció keretein belül csak 99 900 forintról indul.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!