imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Csak 7%-unk használja gyümölcsként a barack emojit


Egy megdöbbentő adat következik azoknak, akik idáig csupán a gyümölcsre asszociáltak a barackot ábrázoló emoji kapcsán: a felhasználók mindössze 7%-a használja ebben az értelemben.

Az emojik – a már jól megszokott formában – nagyjából 10 éve részei életünknek, számuk pedig egyre csak növekszik. Ha a különböző bőrszín választási lehetőségeket is ideszámoljuk, bőven 1000 felett jár már a számuk. Vannak azonban ikonok, melyek még így sincsenek köztük. Ilyenkor pedig jól jön egy kis képzelőerő.

Szexuális tartalmú emojik például egyáltalán nincsenek, ám a szexting világában ez igen könnyedén kijátszható: jónéhány ikonba többet is bele lehet látni, mint aminek tervezték. Ilyen lehet a kitörő vulkán, a robbanás, a vízesés, vagy a gyümölcsöknél maradva a banán és a padlizsán. És persze a barack is itt jön képbe.

Komoly képzelőerő sem kell ahhoz, hogy elismerjük: simán hasonlít egy meztelen popsira. És innentől kezdve azt sem nehéz kitalálni, hogy a maradék 93% mire gondolhat, mikor ezt a kis képet választja ki elküldés előtt. Vagyis… azért nézzük meg pontosan.

  • 33% – a “fenék” szó kvázi gyorsbillentyűjeként használja
  • 27% – egyéb szexuális jellegű utalásra használja
  • 13% – a fitness tevékenység megjelölésénél (pl.guggolások esetén) használja
  • 7% – a gyümölcs megjelölésére használja
  • 4% – az érzéseinek kifejezésére használja (az angol “feeling peachy” kifejezés miatt)
  • 16% – egyéb kontextusban használják

Látható, hogy felhasználók háromnegyede valamilyen a fenékhez, vagy szexuális utaláshoz kapcsolódóan teszi a szövegbe ezt az elemet. Ezt persze nagyon hamar észrevették, például az Apple is, éppen ezért 2016-ban, az iOS 10.2 első bétájában megváltoztatták, sokkal barackosabbá, gömbölyűbbé vált, és sokkal kevésbé tűnt hátsónak. A felhasználóknak ez olyannyira nem tetszett, hogy az Apple dizájnerei tervezhették újra az ikont, és a harmadik bétában már meg is jelent az új verzió.

A barack pedig nemhogy gyümölcsösebbé nem vált, de azóta is jobban hasonlít egy popsira, mint azelőtt bármikor.

Forrás: emojipedia

Te használsz emojikat eltérő jelentésben vagy inkább ragaszkodsz az eredeti céljukhoz?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!