imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Csak az Apple és szervizpartnerei javíthatják az iMac Prót és a 2018-as MacBookokat


A T2-es chipet érintő javításokat mostantól semmilyen külsős szerviz, gyrosos és házibarkács nem tudja majd elvégezni és ez jól is van így…

Egy, a Motherboard birtokába került belsős dokumentáció szerint az Apple egy szoftveres megoldással blokkolja majd az iMac Pro és a MacBook Pro 2018 nem hivatalos javításait. Ennek értelmében csak maga az Apple vagy hivatalos szervizpartnerei (mint amilyen az iSTYLE is) lesznek jogosultak és képesek bizonyos javítások elvégzésére.

Az új gyakorlatot a T2-es chip indokolja, amely rengeteg minden mellett többek közt kulcsfontosságú biztonsági funkciókat lát el – ennek köszönhető a fokozott óvatosság is. Mivel ezzel a chippel jelenleg csak a két említett készülék rendelkezik, egyelőre csak ezek érintettek a dologban, de feltehetőleg a jövőben a lista bővülni fog újabb eszközökkel is.

Mostantól bizonyos hardveres javítások nem minősülnek majd befejezettnek egészen addig, amíg az Apple AST 2 System Configuration szervizszoftverét le nem futtatták a készüléken. Ennek hiányában a termék „üzemképtelen állapotban“ marad, azaz lényegében nem lehet használni. Mivel ehhez a szoftverhez csak a hivatalos szervizpartnerek kapnak hozzáférést, mindenki más kiesik a versenyből.

MacBook Pro esetén a kijelző és Touch ID javítás, illetve az alaplap és top case csere tartozik az érintett javítások körébe; iMac Pro esetében pedig az alaplap és a flash tárhely cseréje.

Kritikusabbak szerint az Apple többek közt ilyen intézkedésekkel akar profitot realizálni a javításokon. A történet másik olvasata viszont, hogy a vállalat egész egyszerűen kontroll alatt szeretné tartani a kritikus alkatrészek javítását, és szeretné védeni a biztonságért felős T2-es chipet.

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!