imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kezünkben az iPhone XS és iPhone XS Max!

Nézd meg és olvasd el első benyomásainkat!

Csak az Apple és szervizpartnerei javíthatják az iMac Prót és a 2018-as MacBookokat


A T2-es chipet érintő javításokat mostantól semmilyen külsős szerviz, gyrosos és házibarkács nem tudja majd elvégezni és ez jól is van így…

Egy, a Motherboard birtokába került belsős dokumentáció szerint az Apple egy szoftveres megoldással blokkolja majd az iMac Pro és a MacBook Pro 2018 nem hivatalos javításait. Ennek értelmében csak maga az Apple vagy hivatalos szervizpartnerei (mint amilyen az iSTYLE is) lesznek jogosultak és képesek bizonyos javítások elvégzésére.

Az új gyakorlatot a T2-es chip indokolja, amely rengeteg minden mellett többek közt kulcsfontosságú biztonsági funkciókat lát el – ennek köszönhető a fokozott óvatosság is. Mivel ezzel a chippel jelenleg csak a két említett készülék rendelkezik, egyelőre csak ezek érintettek a dologban, de feltehetőleg a jövőben a lista bővülni fog újabb eszközökkel is.

Mostantól bizonyos hardveres javítások nem minősülnek majd befejezettnek egészen addig, amíg az Apple AST 2 System Configuration szervizszoftverét le nem futtatták a készüléken. Ennek hiányában a termék „üzemképtelen állapotban“ marad, azaz lényegében nem lehet használni. Mivel ehhez a szoftverhez csak a hivatalos szervizpartnerek kapnak hozzáférést, mindenki más kiesik a versenyből.

MacBook Pro esetén a kijelző és Touch ID javítás, illetve az alaplap és top case csere tartozik az érintett javítások körébe; iMac Pro esetében pedig az alaplap és a flash tárhely cseréje.

Kritikusabbak szerint az Apple többek közt ilyen intézkedésekkel akar profitot realizálni a javításokon. A történet másik olvasata viszont, hogy a vállalat egész egyszerűen kontroll alatt szeretné tartani a kritikus alkatrészek javítását, és szeretné védeni a biztonságért felős T2-es chipet.

Forrás: 9to5Mac

Kifutó MacBook Pro modellek

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!