imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Csak a hangodról is felismerhet majd Siri


Egy új szabadalom alapján az Apple digitális asszisztense a jövőben hangjuk alapján is beazonosíthatja majd a felhasználókat, akiknek így személyre szabott válaszokat tudna kínálni.

Az emberek elég könnyen felismerik egymást a csupán a másik hangjából. Ezt a trükköt a gépeknek azonban sokkal nehezebb megtanítani, ugyanis a nem létezik egyetlen olyan különálló beszédjellemző sem, ami mint az ujjlenyomat, egyedi lenne személyenként. Éppen ezért több jellemző együttesét és ezek időbeli változását kell figyelemmel kísérni valósidőben, ami ugyan a fülnek és az agynak általában gyerekjáték, a szilícium chipeknek nem.

De nem lehetetlen. Noha a HomePod nem tudja a trükköt, más otthoni okoskiegészítők már elvileg igen, szóval egész biztosan kivitelezhető feladatról van szó, amivel jó lenne felokosítani Sirit is. Az Apple már egész biztosan dolgozik az ügyön, sőt, egy mostani szabadalom alapján már eredményeik is vannak.

A leírás alapján a felhasználó hangja lenne az a biometrikus azonosítás alapjául szolgáló biztonsági kulcs, amivel belép az előre beállított profiljába. Tulajdonképpen tehát ujjlenyomat helyett hangjával szerezne hozzáférést adataihoz, így az asszisztens nyugodtan végrehajthat majd olyan műveleteket is, amikhez szükséges az autentikáció. Gondoljunk itt például üzenetek felolvasására, naptárbejegyzések kezelésére vagy online vásárlásokra.

Értelemszerűen a megoldás elsődleges hasznosíthatósága jelenleg a HomePodbál lenne, de ki tudja, bő 5 év múlva talán az Apple Car ülései, a kormány magassága és a tükrök is aszerint állítódnak majd, hogy ki mondta be a varázsszót…

Forrás: 9to5Mac

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!