imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hétfőn érkezik az Instant Hotspot és az SMS-továbbítás


Csütörtök este óta díjmentesen telepíthető a Mac OS X Yosemite, ami többek közt a Mac és iOS készülékek együttműködését tekintve szolgál újdonsággal. Két sokak által várt funkció azonban csak hétfőn, az iOS 8.1 kiadása után fog működni.

A Mac OS X Yosemite névre keresztelt új operációs rendszer verzió a csütörtök esti iPad-bejelentés óta letölthető és telepíthető ingyenesen minden Mac felhasználó számára. Nagy várakozás előzte meg a frissítést, többek közt a 2014-es fejlesztői konferencián (WWDC) bemutatott Continuity együttműködési funkciók miatt. Ezen szolgáltatások az iOS és Mac készülékek közötti kapcsolatot hívatottak magasabb szintre emelni, például azzal, hogy küldhetünk és fogadhatunk SMS üzeneteket Mac, iPad vagy iPod Touch készülékről is, illetve anélkül használhatjuk mobiltelefonunk internetelérését Mac készülékünkről, hogy egyáltalán hozzáérnénk a telefonunkhoz.

Az említett két funkció azonban nem elérhető egyelőre. A funkciókat ugyanis iOS készülékeinken csak az új, október 20-án esedékes iOS 8.1 telepítése után vehetjük igénybe. A 8.1-es verzió jelenleg tesztelés alatt áll, a fejlesztők számára már telepíthető a nem végleges verzió. Ebben az Instant Hotspot funkció már működőképes, az SMS-továbbítás viszont még nem használható.

Az iOS 8.1 megjelenése után az SMS-továbbítás aktiválásához be kell kapcsolnunk az iMessage szolgáltatást Mac és iOS készülékeinken egyaránt, majd az iPhone Beállítások menüjében az Üzenetek almenüben az SMS üzenetek továbbítása funkciót.

Instant_hotspot

 

Az Instant Hotspot segítségével közeli iPhone-unk internetelérését azonnal használni tudjuk Mac-ünkről, anélkül, hogy külön be kellene kapcsolni a funkciót az iPhone-on. Ehhez mindössze azonos Apple ID-t kell használnunk a két készüléken, majd a Mac Wi-Fi menüjéből kiválasztani a telefonunkat. Az előzetes információk alapján a Hotspot funkció azonnal szünetel, amikor épp nem böngésszük a netet, így valamelyest hosszabb ideig bírja majd az iPhone akkumulátora is. A Mac OS rendszere fel is ajánlja, hogy csatlakozzunk az iPhone-unk által biztosított interneteléréshez, ha éppen nincs megfelelő Wi-Fi hálózat elérhető közelségben.

A Continuity funkciók mindegyikét, így az SMS-továbbítást és az Instant Hotspotot is hivatalosan a következő készülékekkel használhatjuk :

iPhone 5, 5C, 5S, 6, 6 Plus
2012. évközi vagy újabb MacBook Air és MacBook Pro
2012. évvégi vagy újabb iMac és Mac mini
Legújabb, 2013 év végi Mac Pro

Forrás: AppleInsider

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!