imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Csak két új iPhone 7 lesz idén


A napokban újra körbefutott a pletyka, mely szerint idén három féle iPhone 7 érkezhet és az egyiket iPhone 7 Prónak hívják majd. De vajon mennyi ennek az esélye?

Már csak két hónap választ el minket az iPhone 7 bemutatkozásától és ahogy közeledik a bemutató időpontja egyre több és több találgatás szalad körbe az interneten. A napokban egy rossz minőségű fotó jelent meg az Apple-lel és persze a nem Apple-ös híroldalakon, melyen három különböző iPhone 7 látható.

iphone-7-iphone-7-plus-iphone-7-pro-back-780x585

Balról jobbra haladva, egy iPhone 7 Plust láthathatunk dupla kamerával és smart csatlakozóval, alatta a felirat miszerint ez egy iPhone 7 Pro. Mellette egy iPhone 7 Plus, és egy iPhone 7 látható. A kép felbukkanása után szinte minden híroldal készpénznek vette, hogy háromféle iPhone 7 modell érkezik, és az egyik az iPhone 7 Pro lesz. Az mondjuk elég gyanús, hogy mindegyik modellen egy “S” jelőlés szerepel, de van még más is, ami erősen a kamu kategóriába sorolja a fotót.

iphone-7-pro

iPhone 7 Pro találgatások már hónapokkal ezelőtt is keringtek a neten, egy korábbi fotó miatt, de már ennek a képnek is eléggé megkérdőjelezhető volt a hitelessége. Ez az amiről már korábban is olvashattunk, miszerint a következő generációs iPhone, vagy legalább annak nagyobb változata Smart Connector csatlakozót fog kapni. Ez az okos csatlakozó, ami az iPad Prókban is helyet kapott. Na ezt a hírt cáfolta most meg a Macotakara.

Az újabb iPhone 7 Pro teóriát egyetlen Tweettel romba döntötte Evan Blass, aki korábban már többször is bizonyította, hogy meglehetősen jó forrásokra támaszkodva szerzi be az információt. A tegnapi nap folyamán dobott egy Tweetet, melyben arról ír, hogy nem lesz három féle iPhone modell, ugyanis mindössze két kódnéven futnak az új modellek.

Az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus Sonora és Dos Palos kódneveket kaptak, az Apple szokása szerint most is városok nevét használja. Érdekesség, hogy a Dos Palos jelentése közt szerepel a kétárbócos, két pálca, illetve a két ütés, melyek egyértelműen a dupla kamerára utalnak, melyről tudjuk, hogy biztosan benne lesz az iPhone 7 Plusban, míg az iPhone 7 csak egy kamerát kap majd, de legalább nagyobb lencsével, aminek előre örülünk. A Sonora kódnév, mely az iPhone 7-et takarja a “Pleasant Sounding”, vagyis a kellemes hangzást jelenti, ez lehet véletlen, de utalhat a jack csatlakozó elhagyása miatti két sor hangszórónyílásra is.

iPhone-7-2

Visszatérve az iPhone 7 Próra, van még egy dolog, ami igencsak esélytelenné teszi, hogy egy harmadik iPhone modellel bővítse a palettát az Apple, ez pedig az árazás. Az iPhone 6s Plus az iPhone 6s 64 GB-os, középső modell áráról indul, ez valószínűleg így lenne egy Pro modell esetén, csakhogy az már a középső Plus modell áráról indulna, ami jelenleg 325 000 forintba kerül. Ilyen magas indulóárral szinte lehetetlen lenne eladni egy készüléket, dupla kamera és smart connector ide vagy oda.

Ha még több iPhone 7 hírre vagy kíváncsi, ide kattints.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!