imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Csak novemberben indul az iWatch gyártása?


Tényleg csak legyintünk már az újabb és újabb iWatch pletykákat látva, de ezt a mostanit azért írjuk meg, hogy lássátok, mennyire nevetséges az iWatch pletykagyár.

Az eddigi iWatch pletykák mind arról szóltak, hogy idén szeptemberben érkezik az iWatch. (Tavaly meg arról szóltak, hogy tavaly szeptemberben érkezik…) A KGI Securities elemzője, Ming-Chi Kuo eddig azt jósolta, hogy az Apple júliusban kezdi meg a gyártást, most viszont már azt mondja, hogy majd csak novemberben indítják a gyártósorokat.

Úgy gondoljuk, hogy az iWatch hardverének és szoftverének a fejlesztése sokkal nehezebb feladat, mint a meglévő Apple termékek fejlesztése.

Vagyis Kuo szerint az iWatch sok új technológiát igényel, például a flexibilis AMOLED kijelzőt zafír bevonattal, és persze a vízálló ház és a fejlett szenzorok gyártása sem egyszerű, ezért csúszik a gyártás.

Hajlékony, zafír kijelző már eleve kicsit necces nekem, hogy hajlékony is, meg zafírbevonat is, ez így egyben nem túl kerek.

Szerintem az helyzet, hogy bár Kuo úrnak eddig eléggé bejöttek a jóslatai, most teljesen fogalom nélkül jósolgat. Először bemondta az őszi dátumot, aztán látva, hogy semmilyen kiszivárgott alkatrész nem támasztja alá az iWatch érkezését, most módosította novemberre a jóslatát. A csúszásra (vagyis a tévedésére) a legegyszerűbb az indokot használja: Az Apple nehézségekkel küzd. Hát persze, hogy nehézségekkel küzdenek. Ha nem lennének nehézségek egy-egy kütyü megalkotásánál, akkor akár mi is összerakhatnánk, és gyárthatnánk iWatch-ot itt az iMagazin szerkesztőségében a délben elfogyasztott pizzánk mellett.

Egyre inkább arra lehet fogadni, hogy nem lesz idén (sem) iWatch. Hasonlóan a két évvel korábbi Apple TV őrülethez, most is ott tartunk, hogy lassan két éve pletykálnak valamiről, de egyelőre azon kívül, hogy az Apple alkalmazta a svájci óragyártó egy korábbi értékesítési igazgatóját a Tag Heuer-től, illetve hogy az Apple újabb szoftverfejlesztő mérnököt alkalmazott egy meg nem határozott projekthez, semmi konkrétum nincsen.

Az előző iWatch-ról szóló cikkünkben is ugyanerre a következtetésre jutottunk, a fenti Kuo féle hír pedig még inkább megerősíti a feltételezést: egyre kisebb az esélye, hogy idén okosórát vásárolunk majd az Apple-től.

 

 

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!