imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Családi megosztás beállítása


Az iOS 8 egyik új funkciója a Családi megosztás, ami lehetővé teszi, hogy szeretteinkkel megosszuk a megvásárolt zenéket, könyveket, filmeket és alkalmazásokat, miközben mindenki a saját Apple ID-ját használja.

A Családi megosztás (Family Sharing) segítségével akár 6 Apple ID-t is összekapcsolhatunk, így elég egyvalakinek megvásárolnia egy adott zenét, filmet, könyvet, játékot vagy alkalmazást, és a családon belül bárki hozzáférhet a tartalmakhoz. Ezen felül egyszerűen oszthatunk meg fényképeket és családi naptárakat is, hogy a közös programokról senki se feledkezzen meg.

Az iOS 8-ban bemutatott funkcióval arra is lehetőségünk nyílik, hogy gyermekeink teljes értékűen használják az Apple ID fiókjukat, akkor is, ha nem kapcsolódik hozzá bankkártya információ. Ebben az esetben az általuk kezdeményezett vásárlásokat a családfő hagyhatja jóvá saját iPhone vagy iPad készülékén.

A Családi megosztás beállítását a családfőnek kell megkezdenie. Az ő Apple ID-ja, amihez az összes későbbi vásárláshoz használt bankkártya van hozzáadva, és ő lesz, aki a többi felhasználói fiók jogosultságait tudja változtatni, és új tagokat is ő adhat hozzá a csoporthoz.

Nyissuk meg a következő menüt: Beállítások – iCloud – Családi megosztás beállítása

Itt a bejelentkezés és a felhasználási feltételek elfogadása után kiválaszthatjuk, hogy szeretnénk-e családtagjainkkal megosztani aktuális helyzetünket. Ha ezt a lehetőséget bekapcsoljuk, a csoport tagjai könnyedén megnézhetik, éppen hol tartózkodunk, így egy napközbeni találkozó megszervezése is sokkal könnyebb lesz. Természetesen ezt a funkciót kedvünk szerint kapcsolhatjuk be vagy tilthatjuk le.

Ezután hozzáadhatjuk család tagjainkat Apple ID-juk begépelésével, akik így egy értesítést kapnak készülékükre, amivel elfogadhatják meghívásunkat. Amennyiben beléptek a csoportba, ők is egyenként kiválaszthatják, szeretnék-e a többiekkel megosztani, hogy éppen merre járnak. Ha esetleg nem látnánk az értesítést, nyissuk meg a következő menüt, ahol szintén elfogadhatjuk a meghívást: Beállítások – iCloud – Családi megosztás

A Családi megosztás bekapcsolása után a Naptár, illetve az Emlékeztetők alkalmazásban megjelenik egy-egy új, Család feliratú opció. Az itt létrehozott bejegyzések automatikusan láthatóak a család mindegyik tagja számára.

Fényképeinket legegyszerűbben úgy oszthatjuk meg a csoporton belül, ha a Fényképek alkalmazás megosztott albumai között kiválasztjuk a szintén automatikusan létrehozott Család albumot, és hozzáadjuk a megosztani kívánt képeket.

A Családi megosztás egy rendkívül hasznos és kényelmes funkció, ami jól mutatja, mennyire sok lehetőség rejlik abban, ha családtagjaink iOS készülékeket használnak.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!