imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Csalásra használják az Apple Watchot a profi sportolók


A Boston Red Sox baseballcsapatot azon kapta az utánuk nyomozó Major League Baseball, hogy az Apple Watch (na, meg persze pár kamera) segítségével próbálnak tisztességtelen előnyt szerezni maguknak a meccseken. Ekkora sportsikereket még biztos nem ért el soha senki az Apple Watch-csal.

Az Apple Watch és a sport szavak gyakran kerülnek említésre egy lapon. Míg legtöbben ilyenkor a fitneszfunkciókra és hasonló alkalmazási lehetőségekre gondolunk, a bostoni Red Sox baseballcsapatnak egy egészen más ötlete támadt az Apple okosórájának felhasználásával kapcsolatban.

Az elkapó ilyen kézjelekkel üzen a dobónak.

Bár nem különösebben ismerem a baseball szabályrendszerét és fogalomkészletét, azért megpróbálom leírni az esetet. Aki látott már amerikai filmet, amiben volt baseballos jelenet, az tudja, hogy a dobó és az elkapó (ők egy csapatban játszanak) kézjelekkel kommunikálnak egymással, hogy kicselezzék az ellenfél csapatának ütő játékosát. Ezeknek a kézjeleknek kulcsfontosságú szerepe van a játékban, hiszen lényegében azt beszélik így meg, hogy milyen technikával, hova hajítja majd a labdát a dobó. Az ütő, mivel háttal áll az elkapónak, értelemszerűen nem láthatja az ő jeleit, így nem is tud előre felkészülni a dobásra.

Na és itt jön a csavar. A Major League Baseballt, Észak-Amerika egyetlen első osztályú profi baseball bajnokságánák American League East divizióját vezető Boston Red Sox úgy döntött, hogy valahogy mégiscsak meg kéne tudni, mit üzen egymásnak a dobó és az elkapó. Ehhez az egyik emberük videóra vette a kézjeleket kívülről, majd a lényegi információkat továbbküldte az edzőstábnak Apple Watchra. Innentől pedig már könnyedén szárnyalhatott tovább az illegális tudás a játékosoknak, tisztességtelen előnyökhöz juttatva őket ezzel.

Tim Cook nagy Red Sox rajongó. Véletlen lenne?

Ez volt hát a nagy terv, amelynek azonban rövidesen befellegzett miután a Yankees menedzsere, Brian Cashman kiszúrta a turpisságot és vizsgálatot kért a Major League Baseballtól. Természetesen elég hamar beigazolódtak a rágalmak, a Boston Red Sox pedig most izgulhat, hogy mi lesz a büntetés.

Forrás: Macrumors

Az Apple-termékei körül sorra gyűlnek a kreatívabbnál-kreatívabb csalások, lopások és hasonló stiklik. Legutóbb például egy román bűnbanda lepett meg minket akciófilmbe illő iPhone lopási módszereikkel. Ha te is profi baseballjátékos vagy, és szeretnél tisztességtelen előnyhöz jutni, akkor erre találod az Apple Watchokat.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!