imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Csendes frissítést kapott az iMac is


Az Apple frissítette az iMac modelleket, ami leginkább új, erősebb processzorokat jelent. A külső változatlan maradt.

Az iMac rajongói már jóideje tűkön ültek az Apple Keynote-ok alatt, ugyanis a vállalat legutóbb még a 2017-es WWDC alatt, vagyis 652 napja frissítette a vonalat. Nos, most ez megtörtént, ám nagy változásokat nem kaptunk.

A legfontosabb, hogy a 2019-es iMacek a 8. és 9. generációs Intel Core processzorokat kapták meg, amivel jelentős gyorsulást értek el az előző generációkhoz képest. A 21,5 hüvelykes kijelzőhöz akár 3,2 GHz-es hatmagos 8. generációs Core i7 Turbo Boost procit is kérhetünk, míg a 27 hüvelykes 5K-s model csúcsa a 9. generációs nyolcmagos Core i9 Turbo Boost 5.0 GHz-es processzor. Ezzel a 21,5 hüvelykes modellek az Apple szerint 60%-kal gyorsabbak lettek az előző generációhoz képest, míg a 27 hüvelykesek akár az előző generáció teljesítményének 2,4-szeresére képesek.

A MacBook Próhoz hasonlóan elérhetővé váltak az iMaceknél is a Radeon Pro Vega videókártyák extraként. Ezek akár 80%-kal többre képesek, mint a korábbi generáció.

Memória terén az eddigi 2 133 MHz-es helyett 2 666 MHz-es DDR4 memóriával kaphatóak. A 21,5-es alapmodel 8 gigával indul és egészen 32 gigáig bővíthető. A legnagyobb kérhető háttértár a 27-es modellekhez a 2 TB-os SSD.

Ezeket leszámítva azonban csendes frissítésről beszélhetünk. A külső továbbra maradt, ami még mindig szép, de 2012 óta változatlan. Mint ahogy a kijelző, a portok, a szín, vagyis külsőre semmi sem változott. Az alap 21,5-es model továbbra is 1 TB-os SATA tárhellyel érkezink, itt szerintünk mindenképp érdemes egy 256GB-os SSD upgrade-ben gondolkodni.

És a végére egy nem túl sokakat érintő még csendesebb frissítés: az iMac Prót mostantól akár 256GB-os memóriával is kérhetik, akik a világot akarják megváltani a gépükkel.

A mai frissítés kissé meglepő volt, és a tegnapi update után azért elmondhatjuk: ennél kicsit többet vártunk.

Neked mi a véleményed az új iMac frissítésről? Milyen frissítéseket vársz még a héten?

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!