imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Csendes frissítést kapott az iMac is


Az Apple frissítette az iMac modelleket, ami leginkább új, erősebb processzorokat jelent. A külső változatlan maradt.

Az iMac rajongói már jóideje tűkön ültek az Apple Keynote-ok alatt, ugyanis a vállalat legutóbb még a 2017-es WWDC alatt, vagyis 652 napja frissítette a vonalat. Nos, most ez megtörtént, ám nagy változásokat nem kaptunk.

A legfontosabb, hogy a 2019-es iMacek a 8. és 9. generációs Intel Core processzorokat kapták meg, amivel jelentős gyorsulást értek el az előző generációkhoz képest. A 21,5 hüvelykes kijelzőhöz akár 3,2 GHz-es hatmagos 8. generációs Core i7 Turbo Boost procit is kérhetünk, míg a 27 hüvelykes 5K-s model csúcsa a 9. generációs nyolcmagos Core i9 Turbo Boost 5.0 GHz-es processzor. Ezzel a 21,5 hüvelykes modellek az Apple szerint 60%-kal gyorsabbak lettek az előző generációhoz képest, míg a 27 hüvelykesek akár az előző generáció teljesítményének 2,4-szeresére képesek.

A MacBook Próhoz hasonlóan elérhetővé váltak az iMaceknél is a Radeon Pro Vega videókártyák extraként. Ezek akár 80%-kal többre képesek, mint a korábbi generáció.

Memória terén az eddigi 2 133 MHz-es helyett 2 666 MHz-es DDR4 memóriával kaphatóak. A 21,5-es alapmodel 8 gigával indul és egészen 32 gigáig bővíthető. A legnagyobb kérhető háttértár a 27-es modellekhez a 2 TB-os SSD.

Ezeket leszámítva azonban csendes frissítésről beszélhetünk. A külső továbbra maradt, ami még mindig szép, de 2012 óta változatlan. Mint ahogy a kijelző, a portok, a szín, vagyis külsőre semmi sem változott. Az alap 21,5-es model továbbra is 1 TB-os SATA tárhellyel érkezink, itt szerintünk mindenképp érdemes egy 256GB-os SSD upgrade-ben gondolkodni.

És a végére egy nem túl sokakat érintő még csendesebb frissítés: az iMac Prót mostantól akár 256GB-os memóriával is kérhetik, akik a világot akarják megváltani a gépükkel.

A mai frissítés kissé meglepő volt, és a tegnapi update után azért elmondhatjuk: ennél kicsit többet vártunk.

Neked mi a véleményed az új iMac frissítésről? Milyen frissítéseket vársz még a héten?

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!