imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Csinálj súgógépet az iPhone-odból


Életed előadására készülsz, és azon izgulsz, hogy nehogy elfelejtsd a szöveget? Jól jönne ilyenkor egy súgógép, mint a tévéseknek, nem? Van egy jó hírünk: ott lapul egy a zsebedben!

Előadást tartani nem egyszerű feladat, főleg, ha az ember még nem is túl gyakorlott. Klasszikusan az egyik legnagyobb félelem, hogy elfelejtjük a gondosan megírt szöveget. Lássuk be, a nagy izgalmak közepette ennek tényleg van némi esélye.

Ilyenkor jól jól, ha ott van az embernél az előadás szövege. A papír alapú megoldásban viszont elég nehéz keresni, könnyű elveszteni a fonalat. Még szerencse, hogy a modern kor vívmányainak köszönhetően akár a iPhone-ból, akár az iPadből egész profi sugógépet csinálhatunk pár egyszerű lépésben.

  • Fogd a Pagesben megírt előadásod és nyisd meg a Pages app iOS-es verziójában
  • Nyomj a jobb felső sarokban található három pont szimbólumra
  • Görgess le, majd válaszd az Előadói módot

Meg is vagyunk! A szöveg rögtön hatalmas betűméretre vált, a háttér elsötétedik és a jobb oldalon megjelenik egy csúszka, amivel görgethetünk. De ez még csak a kezdet. Ha rányomunk a jobb felső sarok “Aa” jelére, akkor többek közt bekapcsolhatjuk az automatikus görgetést, beállíthatunk más háttérszínt, betűméretet, sorközt és még megannyi mást. Tényleg nagy segítség tud lenni.

Jó prezentálást!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!