imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Saját csatornánkra költözünk

Like-olj és kövess minket!

Csinálj súgógépet az iPhone-odból


Életed előadására készülsz, és azon izgulsz, hogy nehogy elfelejtsd a szöveget? Jól jönne ilyenkor egy súgógép, mint a tévéseknek, nem? Van egy jó hírünk: ott lapul egy a zsebedben!

Előadást tartani nem egyszerű feladat, főleg, ha az ember még nem is túl gyakorlott. Klasszikusan az egyik legnagyobb félelem, hogy elfelejtjük a gondosan megírt szöveget. Lássuk be, a nagy izgalmak közepette ennek tényleg van némi esélye.

Ilyenkor jól jól, ha ott van az embernél az előadás szövege. A papír alapú megoldásban viszont elég nehéz keresni, könnyű elveszteni a fonalat. Még szerencse, hogy a modern kor vívmányainak köszönhetően akár a iPhone-ból, akár az iPadből egész profi sugógépet csinálhatunk pár egyszerű lépésben.

  • Fogd a Pagesben megírt előadásod és nyisd meg a Pages app iOS-es verziójában
  • Nyomj a jobb felső sarokban található három pont szimbólumra
  • Görgess le, majd válaszd az Előadói módot

Meg is vagyunk! A szöveg rögtön hatalmas betűméretre vált, a háttér elsötétedik és a jobb oldalon megjelenik egy csúszka, amivel görgethetünk. De ez még csak a kezdet. Ha rányomunk a jobb felső sarok “Aa” jelére, akkor többek közt bekapcsolhatjuk az automatikus görgetést, beállíthatunk más háttérszínt, betűméretet, sorközt és még megannyi mást. Tényleg nagy segítség tud lenni.

Jó prezentálást!

BYEback - készülékbeszámítás

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!