imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Csöbörből vödörbe evickél az Apple az egyik legfontosabb piacán


Annak ellenére, hogy meseszerűen indult az Apple terjeszkedése Kínában, az elmúlt évek rávilágítottak: egy ilyen hatalom még a világ legértékesebb cégét is az orránál fogva tudja vezetni. Mit csinál éppen az Apple a világ legnépesebb országában?

Kína jelenleg az Apple harmadik legnagyobb piaca az Egyesült Államok és Európa után, még annak ellenére is, hogy egyre jobban halványul a kezdeti lendület. Az idei Q3-as jelentés alapján a bevételek 18%-a jelenleg innen származik. Ez igen jelentős arány, még úgy is, hogy Kínán belül a Huawei és társai jóval felülmúlták már az Apple népszerűségét. Ami már inkább aggasztóbb az az, hogy a a cupertinóiak úgy ugrálnak, ahogy a hatalom füttyent.

Kínában Apple Store nyílik

A szigorodó kontroll valószínűleg annak is köszönhető, hogy a kínai kormány egyre inkább tartalomgyártóként mintsem hardver előállítóként tekint a cégre, ez pedig a kormány szempontjából igencsak veszélyes. Ha visszatekintünk az időben, akkor első körben az iTunes Movies Store-t, majd az iBook Store-t nyírták ki, aztán eltüntették az App Store-ból a New York Times hírolvasó appját az egyik oknyomozó riportjuk miatt. Jött a felhőszolgáltatásokat működtető szerverek üzemeltetésének helyi kézbe adása, most pedig a VPN balhé, ami végleg felrakta az i-re a pontot.

Ezzel szemben az USA-ban bármit megtehet az Apple, ha akarja, akkor például szembeszállhat az FBI-jal is (ezt ők maguk is elismerték). Ugyanakkor nem harcolnak Kínával, nem szólnak egy szót sem, és talán igazuk is van, hogy nem tesznek semmit, talán nem. A Google 2010-ben hagyott fel Kínával, igaz, nekik teljesen mindegy volt, hogy jelen vannak-e vagy sem, mára a hazai szolgáltatások teljesen elöntötték a piacot, így nekik nem volt nehéz nemet mondani. Ezzel csak az a baj, hogy mindenki az Apple-től várná, hogy kiáll azon értékek mellett, amiket nagy vehemenciával kommunikál a világ bármely más pontján. A gondok pedig valószínűleg még csak most kezdődnek…

Forrás: 9to5mac

A kitiltott VPN alkalmazásokról korábban beszámoltunk nektek, Kínában egyre nehezebb elbújni a cenzúra elől, legalábbis az Apple készülékein biztosan. Szerencsére itthon nincs ilyenekre szükség, ugyanakkor egy új iPhone-ra még lehet. Ha vásárláson gondolkozol, akkor most szólunk, hogy az iSTYLE-ban kedvezményesen juthatsz hozzá az iPhone 7 és iPhone SE modellekhez.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!