imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Csoda: átláthatóbb, egyszerűbb lett a Facebook Messenger


Sose gondoltam volna, hogy el fog jönni a pillanat, de a hír igaz: a Facebook Messenger megkapta történetének valószínűleg első értelmes újragondolását.

A napokban valami egészen váratlan történt velem. A városban mászkálva a szokott módon chataltem a Facebook Messengeren kersztül ismerőseim azon – hála az égnek egyre szűkülő – körével, akikkel a kommunikáció még nem iMessage-en folyik. Minden teljesen átlagos volt. Jött a vilamos. Felszállok. Rutinos mozdulattal veszem elő újra a telefont, hogy válaszoljak a közben érkező üzenetekre, és akkor megtörtént a csoda.

A Facebook Messenger világra szólóan trehány, undorítóan túlzsúfolt, a használhatatlanság határát súrulóan lomha, informatikai hulladék alkalmazása egyik pillanatról a másikra MEGGYÓGYULT!

Tényleg, mutatom:

Látjátok, hogy mennyivel egyszerűbb, letisztultabb lett a felület? Egész korrekt, minimalista dizájn (bár Pat szerint ronda), mindössze 3 választható fül alulul, nem tolakodó kamera és új üzenet generálása gomb felül, érezhetően gyorsabb kezelés. Ráadásul nincs az, hogyha véletlenül swipe-olsz, akkor kamerát vagy más csili vili funkciót nyitsz meg. Sőt, még a reklámok is eltűntek (egyelőre). Hova tovább, kikapcsolható lett az értesítés hangja, hagyhatjuk csak vibráláson. Könnyem fakad.

Kicsit utánaolvasva kiderült, hogy nem én vagyok a kiválasztott, a Facebook már a májusi F8-on bejelentette az átszabás közeledtét, ami valamikor szeptember végén kezdett el kiszivárogni a felhasználókhoz. Mivel a szerkesztőségben sem mindenkinek érkezett meg az új felület, várhatóan még kell kis idő, mire mindannyitok tapasztalni fogja majd az áldást.

Merthogy áldásról beszélünk az egészen biztos.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!