imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Csoda: átláthatóbb, egyszerűbb lett a Facebook Messenger


Sose gondoltam volna, hogy el fog jönni a pillanat, de a hír igaz: a Facebook Messenger megkapta történetének valószínűleg első értelmes újragondolását.

A napokban valami egészen váratlan történt velem. A városban mászkálva a szokott módon chataltem a Facebook Messengeren kersztül ismerőseim azon – hála az égnek egyre szűkülő – körével, akikkel a kommunikáció még nem iMessage-en folyik. Minden teljesen átlagos volt. Jött a vilamos. Felszállok. Rutinos mozdulattal veszem elő újra a telefont, hogy válaszoljak a közben érkező üzenetekre, és akkor megtörtént a csoda.

A Facebook Messenger világra szólóan trehány, undorítóan túlzsúfolt, a használhatatlanság határát súrulóan lomha, informatikai hulladék alkalmazása egyik pillanatról a másikra MEGGYÓGYULT!

Tényleg, mutatom:

Látjátok, hogy mennyivel egyszerűbb, letisztultabb lett a felület? Egész korrekt, minimalista dizájn (bár Pat szerint ronda), mindössze 3 választható fül alulul, nem tolakodó kamera és új üzenet generálása gomb felül, érezhetően gyorsabb kezelés. Ráadásul nincs az, hogyha véletlenül swipe-olsz, akkor kamerát vagy más csili vili funkciót nyitsz meg. Sőt, még a reklámok is eltűntek (egyelőre). Hova tovább, kikapcsolható lett az értesítés hangja, hagyhatjuk csak vibráláson. Könnyem fakad.

Kicsit utánaolvasva kiderült, hogy nem én vagyok a kiválasztott, a Facebook már a májusi F8-on bejelentette az átszabás közeledtét, ami valamikor szeptember végén kezdett el kiszivárogni a felhasználókhoz. Mivel a szerkesztőségben sem mindenkinek érkezett meg az új felület, várhatóan még kell kis idő, mire mindannyitok tapasztalni fogja majd az áldást.

Merthogy áldásról beszélünk az egészen biztos.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!