imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Csoda történt az iOS 11-ben!


Csupán 6 és fél évnek kellett eltelnie hozzá, de az Apple végül meglépte a lehetetlent: iPhone-on is megtekinthetjük majd a Mac App Store-os alkalmazások adatlapjait.

A legjobb családokban is előfordul néha, hogy a fontos és jelentős dolgok mellett elveszik az apróbb, viszont annál idegesítőbb hibák kiküszöbölése. Kit érdekel, hogy nyikorog a fürdőszoba ajtó, ha közben nyílászárót kell cserélni az emeleten. Ezekből lesz az, hogy szép lassan mindenki megszokja az apró kellemetlenséget, aminek a javítása így lecsúszik a to-do listáról, és évekig nem lesz előrelépés vele kapcsolatban.

Természetesen a fenti példa az Apple-re is érvényes, hiába rendelkeznek sokkal nagyobb erőforrásokkal, mint egy háztartás. Évről évre új rendszereken kell dolgozni, csúcstelefonokat kell tervezni és megvalósítani, és még a részvényeseknek is virítani kell az eredményeket. Az apró hibák és kényelmetlenségek pedig sok esetben évekig benne ragadnak a rendszerekben. Ilyen volt például a számomra legbosszantóbb kis bug is, ahol a Dockon lévő letöltések mappa alatt rendszerint beragadt a kis progress bar, és csak a killall paranccsal lehetett eltüntetni.

Aztán szerencsés esetben valakinek, valahol, valamiért eszébe jut, hogy meg kéne csinálni ezeket a feltehetően nem túl nehezen fixálható kis hibácskákat. Ez történt most is az iOS 11-ben. Adott volt ugyanis az a felettébb kellemetlen apróság, ha egy iOS-es készüléken böngészve belefutottál egy Mac App Store-ra vezető linkbe, akkor az adott alkalmazás előnézetét egyszerűen képtelen volt megnyitni a rendszer. Helyette átnavigált az App Store-ba, hogy közölhesse veled: „hát kisbarátom, te aztán ezt az appot meg nem nézed, amíg elő nem veszed a Maced”

Mintha nem lehetne csak úgy érdeklődni. Mintha úri huncutság lenne megnézni, hogy mégis mit írnak a fejlesztők a szóban forgó alkalmazásról. Mintha akinek iPhone-ja van, nem lehetne kíváncsi egy Maces app árára. Érthetetlen. Na de a lényeg, hogy ennek mostantól vége. Ha egy Maces alkalmazás App Store-os linkjére kattintasz az iOS 11-ben, akkor szépen, zavartalanul megnézheted az app leírását, az árát, az értékeléseket és a többit. Ez már itt a jövő kéremszépen!

Forrás: Cult of Mac

Ha át akarod élni ezt a kis technológia csodát, akkor mindenek előtt szükséged lesz egy iOS-es eszközre. Javasoljuk például az előző generációs, de cserébe rendkívül akciós iPad Prókat. Az iOS 11 újdonságairól itt érdemes tájékozódnod.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!