imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Csodálatos Apple-múzeum nyílt Prágában


Prága belvárosában december 17-én a semmiből épült fel és nyílt meg egy Apple-múzeum, melyet teljesen titokban rendeztek be és helyt ad a világ legnagyobb magán gyűjteményének.

Rengeteg cseh hírportál számolt be róla, hogy hamarosan egy Apple Store nyílik meg Prágában, de végül kiderült, hogy igazából egy Apple-múzeum lesz a belvárosban található történelmi épületben. A rendelkezésre álló információk a nyitás előtt elég korlátozottak voltak, ezért hihették a legtöbben, hogy egy Apple Store nyílik a városban. Sokan szó szerint lesátoroztak a letakart épület elé, és TV stábok is kivonultak forgatni. Az is lehet, hogy ez csak egy előre kitalált és megrendezett PR akció része volt, de valószínűbb, hogy csak nagyon jól sikerült a nyitás előtti napokban a gerillakampány, ezért táboroztak le az épület elé a rajongók, abban a hitben, hogy egy Apple Store nyílik a városban.

IMG_0002
Három alma volt ami megváltoztatta a világot. Egy amit Éva megevett, egy ami Newton fejére esett. És egy amit Steve Jobs alkotott.

Végül kiderült, hogy nem egy Apple Store nyílik Prágában, hanem egy Apple-múzeum, ezzel kisebb csalódást okoztak az összegyűlt embereknek, de végül a múzeum hírére is rengeteg érdeklődő várta a megnyitás pillanatát.

museum1

A megnyitás előtt fél órával már hatalmas tömeg várakozott, és a cseh iMagazinos kollégák szerint, akik kilátogattak az eseményre, kisebb botrány alakult ki, mert a szervezők különböző technikai okok miatt nem tudták megnyitni az ajtókat a meghirdetett időpontban. Az épület falára kivetítővel próbáltak vetíteni videókat, de ez sem ment gond nélkül, ugyanis többször is lehalt a kivetítő rendszer. A várakozók egyre türelmetlenebbek lettek, és már az ajtón dörömböltek, hogy bejuthassanak. Nagy nehezen végül megnyíltak az ajtók, és a látogatók megcsodálhatták végre a világ legnagyobb magánkézben lévő Apple gyűjteményét, mint például a lenti képen látható fotelt, Steve Jobs ruháival, szemüvegével, és még a palack víz is ott áll. Ha visszaemlékeztek az iPad bemutatóra, pont ilyen volt az a fotel amiben Steve Jobs bemutatta az első iPadet.

A fotel amiben Jobs bemutatta az iPadet.
A fotel amiben Jobs bemutatta az iPadet.
Használati útmutató Wozniak aláírásával
Használati útmutató Wozniak aláírásával
applemuzeum4

A múzeum egyik szervezője elmondta, hogy a kiállításon látható Apple termékek, egy nagy magángyűjtőtől és több kisebb gyűjteményéből származnak. Fotókat nem lehetett készíteni, de a cseh iMagazinos kollégáknak köszönhetően rengeteg képet kaptunk a kiállításról.

IMG_0027
iPod idővonal.
lx7AIrB
Special edition Beatles box set - 795 dollárba került
Special edition Beatles box set – 795 dollárba került

Ahogy a képeken is láthatjátok, mind a berendezésre, mind a kiállított termékek kihelyezésre nagy gondot fordítottak. Az iPod és az iPhone idővonal magáért beszél, a rengeteg Steve Jobs relikvia, az Apple I, Apple II, Lisa II, a Classic PowerMac, PowerBook, iMac, MacBook illetve Next gépek látványa is biztosan minden rajongó szívét megmelengeti. Külön szekcióban gyönyörködhetünk a gépekben, kiegészítőkben, Apple Printerekben, illetve az iPhone-ok és az iPodok is külön helyiségben lettek kiállítva. A szervezők érdekességképp elmondták azt is, hogy több mint 12000 méter kábelt használtak fel, melyeknek behúzásában diákok segítettek.

IMG_0034 IMG_0035 IMG_0042 IMG_0046 IMG_0060 IMG_0061 IMG_0063

A teljes kiállítás 770 négyzetméteren terül el, a teljes gyűjtemény pedig 471 kiállítási tárgyból áll. A belépő 300 korona, vagyis 3500 forintba kerül. Érdekesség, hogy helyett kapott egy étterem is, ahol vegetáriánus ételeket kóstolhatunk, kifejezetten olyanokat amiket Steve Jobs is szeretett fogyasztani, az étterem mellett pedig található egy gyerekeknek készített játszósarok is. A szervezők azt is elárulták, hogy a kiállítás csak ideiglenes, és elképzelhető, hogy további városokba is továbbköltöztetik amennyiben a prágai bemutatkozás sikeres lesz. Ez utóbbi információ alapján az is lehetséges, hogy egyszer majd talán Budapesten is látható lesz ez a múzeum, de sajnos a szervezők nem árulták el, hogy mely városokban tervezik bemutatni a gyűjteményt.

map

Ha Prágában jártok és a szívetekhez közel áll az Apple, akkor mindenképpen látogassatok el ide, mert ennyire részletesen sehol máshol nem látni az Apple történelmi termékeit.

Forrás: iMagazin.cz

iphoneline

 

IMG_0012

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!