imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Csökkennek a PC eladások, de a Mac jobban bírja az átlagnál


Friss statisztika érkezett a Gartnertől, amelyből kiderül, amit eddig is tudni lehetett: haldoklik a PC-piac. A Mac-ek eladásai is csökkenek, csak a világátlagnál kevésbé.

Közzétette a 2018 negyedik negyedévére vonatkozó PC eladási statisztikáit a Gartner. Nagyon nagy meglepetések nem történt az elmúlt három hónapban sem, ugyanúgy csökkennek az eladások, mint ahogy már évek óta teszik. Kettő kivételével (Lenovo, Dell) az összes vizsgált gyártó kevesebb készüléket értékesített, mint tavaly ilyenkor.

A legnagyobb esést az Acer könyvelheti el, akik a tavalyi negyedik negyedéves számokhoz képest idén 18,3%-kal adtak el kevesebb terméket. A legjobban úgy tűnik, hogy a Lenovo bírja a PC-halált, ők még ugyan csak alacsony mértékű (5,9%), de növekedéssel zárták az évet.

Az Apple 3,8%-os csökkenéssel aránylag jól bírja még a dolgot, így valamivel a világátlagnál (-4,3%) kisebb mértékben zuhannak a Mac eladások. Az konkrét számokban kifejezve azt jelenti, hogy körülbelül 200 ezer darabbal kevesebb Mac-et vittek a vevők, mint tavaly.

Ennek ellenére a piaci részesedést tekintve növekedés volt megfigyelhető az Apple-nél. A Macek 7,2%-ot tesznek ki a világ PC felhozatalából, ez pedig 0,1%-kal több, mint tavaly. Ezzel az Apple továbbra is tartja 4. pozícióját a gyártók közt, a Lenovo, a HP és a DELL mögött, viszont az Asus és az Acer előtt.

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!