imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kreatív eszközökkel és csoportos beszélgetéssel bővült a Snapchat

Csoportos beszélgetéssel és kreatív eszközökkel frissült a Snapchat


Te vagy a közösségi élet királya? Fontos számodra, hogy folyamatosan tudasd mindenkivel, hogy mi a szitu? Mit eszel, iszol, hol vagy és kivel? Akkor jó hírünk van a számodra, mostantól még kreatívabban tudathatod mindenkivel, hogy mi a stájsz.

A Snapchat kicsit sem tétlenkedik. Na nem mintha megengedhetné magának, hiszen a piaci verseny kemény, főleg az alkalmazások ezen szegmensében. Az alapvetően fotóküldésre kitalált app most már üzenetküldésre is kiváló egy ideje. Nagyon pariban vannak a Facebook és az Instagram fejlesztéseivel, és egyik fél sem áll le, folyamatosan jönnek az őrültebbnél őrültebb funkciók.

Snapchat a piaci verseny kellős közepén

Nem gondoltam volna 3-4 évvel ezelőtt, hogy 2016-ra ilyen szerves része lesz a fiatalság életének, hogy folyamatosan megosszák éppen mi történik velük. Bár magam is a fiatalok táborát erősítem, valahogy sose vitt rá a lélek, hogy 0-24 updateljem az életemet. De azzal sincs baj, aki követi ezt az életstílust.

Az utóbbi időben a Snapchat egyik legjobb újítása az volt, amikor elérhetővé tették, hogy a képekből emlékeket készíthetünk. Azokat később dátumok, helyek és tagek alapján kereshetjük vissza. Egy ilyen fotóválogatással később feleleveníthetjük a szép emlékeket. Igen, az olyanokat is. És mielőtt még valaki a romlott tinédzserekre asszociálna, az ősök is benne voltak egy-két durva buliban. Csak ők még nem tudták dokumentálni. Kérdés, hogy van-e erre szükség és mások orrára kötnünk az életünk egy részét.

A Snapcht őrületes mértéket ölt

A Snapchat két irányt erősített most, az egyik a közösségi élet fenntartására fekszik rá, a másik pedig a kreatívabbaknak szeretne kedveskedni. Bekerült az olló és az ecset eszköz az alkalmazásba, amivel egyből bárki Photoshop mesternek érezheti magát. Az olló arra szolgál, hogy részleteket vágjunk ki a már elkészített fotókból. Miután ezzel megvagyunk, matricaként használhatjuk és máris menő fotómontázst készítettünk.

Az ecset eszközzel a művészlelkekből szeretné a Snapchat fejlesztő brigádja kihozni az eltitkolt Picassókat. A következő áll a hivatalos média közleményben:

Az ecset főleg az emlékeknél (Snaps in Memories) alkalmazható és segítségével művészi mestermű vállhat a Snapekből.

További újdonság, hogy megint egy lépéssel közelebb került egymáshoz a Messenger és a Snapchat. Üzenetküldőjén keresztül akár egy 16 fős csoportos beszélgetésben is részt vehetünk. A csoportba kétféleképpen invitálhatunk embereket: egy Snap küldése kapcsán, illetve a chatből. A beszélgetésben résztvevő összes haver látszódik alul, a képükre rábökve privát üzenetet is küldhetünk nekik, majd egy suhintással egyből visszatérhetünk a csoportba.

Mint azt már megszokhattuk, itt is törlődnek az üzenetek a küldéstől számított 24 órán belül. A csoportba küldött Snapeket egyszer lehet újra megnézni minden résztvevőnek, ha senkit nem érdekel, akkor 24 órán belül ezek is törlődnek.

Snapchat spectre

Jópofa, bár ezt mind a Messengerben is megtehetjük. Szemmel láthatóan egymás nyakára nőtt most már a két alkalmazás, és továbbra is folyamatosan hasonló funkciókkal bővül mind a kettő. Hol az egyik, hol a másik fél tesz be azonos funkciókat. Ugyanakkor a Snapchat tartja a fiatalos vonalat, ehhez nem rég dedikált napszemüveg is készült, ami tartalmaz egy apró kamerát. Így a lehető leggyorsabban tudunk eseményeket megosztani az életünkből. Kétlem, hogy ilyenen vagy hasonlón dolgozna a Facebook, már így is elég röhejes a Snapchat megoldása.

Forrás: Snapchat

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!