imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Csúszik az AirPods megjelenése


Az Apple az iPhone 7-tel egy időben több újdonságot is bemutatott: voltak természetesen új Apple Watch-ok, és félig-meddig meglepetésként egy saját vezeték nélküli fülhallgató is, melyet AirPods névre kereszteltek. Eredetileg október végére ígérték, de úgy tűnik, hogy még várnunk kell rá egy kicsit.

Az iPhone 7 jack-csatlakozó nélkül érkezett – ezt már hónapokkal a tényleges bemutató előtt majdnem biztosra lehetett tudni. Ha azonban az Apple komolyan gondolja a vezeték nélküli világot, akkor illik bemutatnia egy saját vezeték nélküli megoldást (azon kívül, hogy a Beats felvásárlásával számtalan ilyen lett a kínálatban). Meg is lépték a dolgoz, ez lett az AirPods. Az Apple ezt írja róla a hivatalos weboldalon:

Láthatatlan. Laza. Lenyűgöző.

Csak vedd ki a tokból, és máris használatra kész bármelyik eszközöddel. Amint a füledbe teszed, azonnal csatlakozik. Amikor beszélsz, tisztán hallanak téged. Ez az új AirPods. Felhasználóbarát technológia, ahogy még soha nem tapasztaltad. Az eredmény pedig végtelenül lenyűgöző.

AirPods

A szeptemberi keynote-on október végére ígérték a terméket, sőt, az Apple hivatalos oldalain továbbra is ez a dátum szerepel a fenti rövid ismertető alatt. Persze gyanús volt, hogy már csak pár nap van októberből, a fülesnek pedig se híre se hamva. A gyanú beigazolódott, valóban csúszik a megjelenés, ezt az Apple egy, a sajtónak eljuttatott rövid közleményben tudatta a nagyközönséggel:

Az AirPods kezdeti fogadtatása egészen hihetetlen volt. Nem hiszünk azonban a félkész termékek piacra dobásában, és szükségünk van még egy kis időre, amíg az AirPods készen áll a vásárlóink számára.

AirPods

Két dolog nem derül ki tehát a nyúlfarknyi közleményből: mi okozza a csúszást, és mikorra tolódik pontosan a megjelenési dátum. Az biztos, hogy az AirPods működik, hiszen számos újságíró kapott belőle tesztpéldányt – kifejezetten pozitív cikkeket írtak róla –, viszont ha a gyártással lenne gond, azt az Apple valószínűleg konkrétan „bevallotta” volna. Az is lehet, hogy szoftveres gond áll a háttérben.

A pozitív hangvételű tesztek mellett az Apple AirPods kritikákat is kapott. Sokan azt hozták fel negatívumnak, hogy a két fülhallgatót összekötő kábel nélkül könnyen elveszíthető az egyik (mintha ez lenne az első „true wireless” füles), illetve hogy túl kevés az 5 órás akkumulátoridő (ami kifejezetten átlagosnak számít a kategóriájában, a Samsung hasonló megoldása például 1,5 órát bír egy töltéssel).

Mi mindenesetre nagyon várjuk, hogy kipróbálhassuk végre. Amint megérkezik természetesen egy tesztet is írunk róla. Addig is, lehet, hogy a ma esti Mac-bemutató során Tim Cook magyarázatot ad a csúszásra is. Az itthoni idő szerint 19:00-kor kezdődő eseményt szokás szerint élőben közvetítjük, a bemelegítés 18:30 körül kezdődik.

Forrás: The Verge.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!